Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Веран Матић: Планови Владе на пољу реформи медијског законодавства прете да доживе озбиљан фијаско
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 06. 2023.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Веран Матић: Планови Владе на пољу реформи медијског законодавства прете да доживе озбиљан фијаско

Председник Асоцијације независних електронских медија – АНЕМ Веран Матић рекао је да амбициозно замишљени и прокламовани планови Владе на пољу реформи медијског законодавства прете да доживе озбиљан фијаско.

Он је у писаној изјави казао да чињенице говоре да власт не жели да реформише медијски законодавни оквир у кључним деловима, у складу са владином Медијском стратегијом.

Досадашњих седам месеци било је сасвим довољно да се израде и усвоје измене и допуне два медијска закона – уместо тога мук из Владе и Министарства информисања и телекомуникација наговештава да ће ово бити још једна пропуштена шанса уз изиграно поверење новинарске, медијске и међународне заједнице“, истакао је Матић.

Упитао је како другачије разумети чињеницу да Радној групи за измене и допуне Закона о јавном информисању и медијима прети судбина претходне која није довршила започети посао.

Подсетио је да је експертска Радна група почетком априла у Влади презентовала нацрт закона о електронским медјима, али да се од тада ништа конкретно није десило, већ да су договорено испунила једино медијска и новинарска удружења која су Министарству информисања и телекомуникација послала коментаре и предлоге без добијеног повратног ставе представника извршне власти.

„Интензивиране активности Сталне радне групе за безбедност и заштиту новинара најбољи су доказ колика је потреба за владином Радном групом коју кабинет премијерке формално није укинуо, осим ако се подразумева да у новом мандату старе премијерке поменута Радна група није одумрла сама од себе, пошто се није састала већ скоро годину дана“, навео је Матић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси