Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суспендован директор РТK2 Жељко Тврдишић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2023.

Аутор: Ким радио Извор: Ким радио

Суспендован директор РТK2 Жељко Тврдишић

"Управни одбор Радио-телевизије Kосова (РТK) је након оцене извештаја који је сачињен поводом трагичног догађаја терористичког напада српских паравојних формација у којем је убијен косовски полицајац, предузео неколико важних мера да исправи кршење стандарда професионалног извештавања", наведено је у саопштењу достављеном медијима из ове куће. Директор Тврдишић је суспендован на, за сада, 30 дана.

"Након детаљне расправе и анализе ситуације у вези емитовања хронике на вестима РТK2 (канал на српском језику) од 28. септембра 2023. године, на предлог генералног директора, УО РТK је једногласно донео одлуку о суспензији са обављања послова. на период од 30 дана директора РТK2 Жељка Тврдишића", саопштено је.

Додаје се да ће током овог периода руководство "извршити детаљну анализу ситуације и извештавања уопште, како би идентификовало сва могућа кршења професионалних стандарда и предузело одговарајуће мере да их исправи".

"Исто тако, против свих појединаца укључених у прекршаје професионалног извештавања биће предузете и друге дисциплинске мере које су дефинисане законима и прописима по којима РТK послује", додаје се.

"Одбор РТK-а наставља да подржава слободу медија, професионализам и интегритет независног извештавања, и одлучан је да обезбеди да све акције буду у складу са овим принципима, Законом о РТK и уставним духом Републике Kосово", закључено је у саопштењу достављеном медијима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси