Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одложено суђење због зазиђивања ОК радија: Николићев лекар написао оправдање и његовом сараднику Илићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 11. 2023.

Аутор: Дејана Цветковић Извор: Цензоловка

Одложено суђење због зазиђивања ОК радија: Николићев лекар написао оправдање и његовом сараднику Илићу

Стефана Илића, директора фирме која је зазидала прозоре ОК радија у склопу претњи осуђиваног насилника и власника коцкарница Дејана Николића Кантара, овог пута боли колено. Оправдање добио од лекара који их је давао и Николићу. Нелегални објекат ни после две године није срушен

У Основном суду у Врању поново је одложено суђење директору фирме „Цолоссеум гест” Стефану Илићу због нелегалне градње којом су зазидани прозори просторија ОК радија. Ова фирма је власник коцкарнице у строгом центру Врања, а иза ње стоји Дејан Николић Кантар, више пута осуђивани насилник, између осталог и због претњи запосленима на ОК радију и новинарима чак и у самој судници.

Суђење је одложено зато што оптужени Илић није дошао, што је оправдао лекарским извештајем. Извештај је потписао специјалиста ортопедије и трауматологије Здравственог центра Врање др Душан Алексић, који је одредио мировање Илићу наредних седам дана због, како је наведено у лекарском извештају, „повреде десног колена при паду”.

И Дејану Николићу је ове и прошле године из здравствених разлога више пута одлагано суђење због насилничког понашања и претњи власници Оливери Владковић, финансијској директорки Светлани Ивановој и запосленима на ОК радију.

Занимљиво је да је извештаје којима је Николић правдао недолазак на суд више пута потписивао исти лекар – Душан Алексић.

Стефану Илићу је већ било отказано суђење 16. октобра, пошто му је адвокат Новица Здравковић отказао пуномоћје. Суткиња Марија Маринковић је тада најавила да ће Илићу бранилац бити додељен по службеној дужности, уколико не ангажује адвоката.

За дела која се Илићу стављају на терет предвиђена казна затвора је до осам година, због чега је присуство адвоката обавезно.

Бесправни објекат ни после две године није срушен

Пре скоро две године фирма „Цоллосеум гест“, иза које стоји власник коцкарница и осуђивани насилник Дејан Николић Кантар, почела је изградњу бесправног објекта за кладионицу у самом центру Врања, поред самог ОК радија и испред гараже коју користи локална власт.

Тим објектом је касније зазидан и прозор редакције ОК радија, што је био само део претњи и притисака на овај медиј који је у то време преживљавао.

Ни две године касније нелегалан објекат коцкарнице није срушен, док ОК радио ни данас не може нормално да ради. Градска власт у Врању не успева да сруши нелегалан објекат Дејана Николића Кантара. Последњи проблем којим се изговарала био је то што – нема ко да изради пројекат рушења.

Пре тога ниједна фирма није смела да се јави на тендер за рушење објекта иза кога стоји власник десетина коцкарница на југу Србије, упркос пресуди за организовање нелегалног клађења.

Николић је осуђен и за претње и угрожавање сигурности власнице ОК радија Оливере Владковић и финансијске директорке Светлане Иванове.

Против Илића се водио још један поступак због кривичног дела грађење без грађевинске дозволе који се односи на радове услед којих је зазидан и ОК радио.

Основни суд у Врању је пресудио да се Илић у том случају казни са 300.000 динара и годину дана условног затвора. ОЈТ је поднело жалбу на ову пресуду због тога што суд није прихватио правну квалификацију кривичног дела из оптужног предлога.

О жалби је одлучивао Апелациони суд у Нишу и предмет ће бити враћен на поновно поступање, које ће се одржати 11. децембра у Основном суду у Врању.

Ново суђење Илићу у Основном суду у Врању предвиђено је за 20. децембар.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси