Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Малишић: Сви новинари и уредници НИН-а прешли у United Media
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2024.

Извор: Бета/Н1

Малишић: Сви новинари и уредници НИН-а прешли у United Media

Доскорашња заменица главног уредника НИН-а Весна Малишић потврдила је да су сви новинари и уредници штампаног издања тог недељника прешли у United Media.

Малишић је агенцији Бета казала да ће се ускоро у штампи појавити нови недељник који ће припремати бивши новинари и уредници НИН-а.

„У среду ћемо званично саопштити име новог недељника и датум када ће први број изаћи из штампе“, казала је Малишић која ће бити главни и одговорни уредник новог недељника.

Почетком јануара већина новинара НИН-а на челу с главним уредником Миланом Ћулибрком дали су отказ, пошто се, како су саопштили, нису сложили с променом концепције коју је најавила власница Јелена Дракулић Петровић.

„Нова власница Јелена Дракулић Петровић најавила је промену концепције недељника НИН, али нас није уверила да ћемо свој посао моћи и даље да радимо како смо досад чинили – бескомпромисно и руководећи се искључиво императивима професионалног новинарства“, наведено је у саопштењу.

Компанија Рингиер Србија је крајем августа прошле године целокупни власнички удео у НИН-у пренела на генералну директорку Јелену Дракулић. Обе стране су се међусобно договориле да не откривају детаље преноса власничког удела.

За новог главног уредника НИН-а постављен је Александар Тимофејев, бивши новинар и уредник Б92, директор Студија Б и један од оснивача Независног удружења новинара Србије (НУНС).

Од 2015. године Тимофејев је био менаџер Сектора интегрисаних комуникација на РТВ Војводина.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси