Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ухапшена још једна особа оптужена за претње Ани Лалић Хегедиш и Динку Грухоњићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 04. 2024.

Извор: УНС/Веран Матић, члан СРГ

Ухапшена још једна особа оптужена за претње Ани Лалић Хегедиш и Динку Грухоњићу

На основу рада Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал и Службе за високотехнолошки криминал МУП-а Србије, у суботу, 30. марта, на граничном прелазу „Батровци“, приликом уласка у земљу, идентификован је и ухапшен С.И. за којим је била расписана потрага због претњи Ани Лалић Хегедиш. Након задржавања од 48 часова, саслушан је у Посебном тужилаштву за ВТК. Приликом претреса, пронађени су и докази да је иста особа претила и Динку Грухоњићу.

Тужилаштво је данас предложило притвор за С.И. али је суд одбио тај предлог и одредио меру забране напуштања стана уз електронски надзор.

Подсећамо да је и друго лице, Ш.М. из Новог Сада, због истог кривичног дела угрожавања безбедности новинарке и председнице Независног друштва новинара Војводине, Ане Хегедиш Лалић, приведен у четвртак, 28. марта.  

Тужилаштву су пријављене четири претње Ани Лалић Хегедиш и две Динку Грухоњићу. На састанку Сталне радне групе за безбедност новинара, одржаном 25. марта, на којој је учествовао и Динко Грухоњић, представници Тужилаштва и МУП-а предочили су присутнима активности које су предузете у вези са идентификовањем и хапшењем лица која су изрекла претње. Министарство унутрашњих послова и Тужилаштво настављају да раде на идентификацији и других лица која су угрожавала и угрожавају безбедност ових, али и свих других, новинарки и новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси