Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шкоро подноси тужбу против МУП-а због изјаве Ивице Дачића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2024.

Аутор: Бета Извор: Н1

Шкоро подноси тужбу против МУП-а због изјаве Ивице Дачића

Поводом саопштења министра унутрашњих послова Ивице Дачића у коме се наводи да је новинар Срђан Шкоро "позвао на убиство Данила Вучића", Шкоро ће поднети тужбу против Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Србије.

Иван Нинић, адвокат Срђана Шкора, саопштио је данас да је недопустиво да једна институција попут МУП-а издаје саопштење којим се крши пресумпција невиности, прејудицира ишод тужилачке истраге и саопштава пресуда којом је Шкоро већ осуђен и пре него што је уопште и саслушан у било ком поступку.

„У жељи да демонстрира лојалност и сервилност председнику државе, Ивица Дачић, без имало стида, тврди да је Шкоро позвао на убиство Данила Вучића и поуздано закључује да у речима Шкора има елемената кривичног дела. Он то, међутим, не ради као лидер политичке партије, већ се крије иза МУП-а, чиме наноси немерљиву штету институцији полиције и ствара опасну праксу обрачуна полиције са грађанима и политичким неистомишљеницима“, навео је адвокат.

Када сви медији пренесу изјаву министра полције, додао је, у којој се експлицитно тврди да је поименце означени грађанин и новинар позивао на убиство сина Председника Републике, онда таква лаж добије институционалну потпору и једино што Срђан Шкоро може да учини је да подношњем тужбе затражи судску заштиту и да због личне сигурности неко време не излази из свога стана.

„Против свих субјеката који воде оркестрирану харангу против мог клијента и приписују му речи које није изговорио, биће поднете адекватне тужбе, имајући у виду обим и интезитет претњи које му путем друштвених мрежа стижу у последњих 48 часова, као последица кампање таргетирања“, истакао је Нинић.

У земљи у којој су, наводи адвокат, цртањем мете на челу, извртањем речи и реченица из контекста, живот изгубили Славко Ћурувија и Оливер Ивановић, сада се истра рецептура црне пропаганде спроводи и према новинару са бироа за незапослене, који није на линији задатка актуелног режима.

„Наравно да у речима Срђана Шкора нема елемената угрожавања било чије сигурности, да није извршио било које кривично дело и ‘надничари’ који у медијском генералштабу Александра Вучића, у оквиру летње програмске шеме слуђивања народа и скретања пажње са Рио Тинта, то одлично знају. Упркос томе они пасионирано одрађују своју надницу и воде беспризорну кампању с позивом на линч човека који нема начин, а ни ресурсе да на такве нападе одговори аргументима у дебатним емисијама“, нагласио је Нинић.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

10.07.

2024.

Забринути родољуб [нерегистровани] у 14:38

Дачићева снисходљивост нема мере. Још једно додворавање Вучићу само је потврда нужности да се поклоњена министарска фотеља "одради" без скрупула на штету човека који рекао шта је рекао, али сигурно није позивао на убиство како год да се тумачи неспретна изјава господина Шкора. Али Дачићу се учинило да то може згодно да се искористи и потврди послушничка лојалност сизерену. Срамно је то што чини и једног дана остаће без те фотеље јер нема вечне власти колико год да траје, а (не)дела се не заборављају...

Одговори
сре

10.07.

2024.

M.M A. (NOVINAR U PENZIJI) [нерегистровани] у 13:47

LOJALNOST BEZ POKRICA

KOLIKO MI JE POZNATO, DAČIĆA SU GRADJANI NEDAVNO, U ULII VELIKOG SRCA , IZVIŽDALI KADA JE POČEO DA IM SE OBRAĆA.
BOJIM SE DA ĆE U SE TO OVOGA PUTA JOŠ JEDNOM DOGODITI...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi