Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мишковић купује РТВ Б92?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 04. 2009.

Извор: Прес

Мишковић купује РТВ Б92?!


БЕОГРАД - Власник „Делте“ Мирослав Мишковић преговара о куповини више од 20 одсто акција РТВ Б92, потврђено је Прессу у одлично обавештеним круговима!

Како сазнајемо, адвокати „Делте“ разматрају могућност преузимања пакета од 21 одсто акција које су у власништву конзорцијума окупљеног око бизнисмена Слободана Вучићевића.

- „Делти“ су недавно, преко посредника, понуђене акције РТВ Б92. Ту понуду сада разматрају Мишковић и његови адвокати... - каже саговорник Пресса близак Вучићевићу.

Он напомиње да „власници акција“ очекују милионску понуду Мишковићеве компаније.

- РТВ Б92 можда није профитабилна, али је веома утицајна медијска кућа и у складу са тим ми очекујемо понуду која се мери у милионима евра - објашњава извор нашег листа.У Б92 су били видно изненађени информацијом да власник „Делте“ планира куповину њихових акција. Директор и главни уредник Б92 Веран Матић каже да први пут чује за ову информацију.

- Не знам ништа о томе! Истина је да је Слободан Вучићевић сувласник наше телевизије, али он не може да прода акције „трећим лицима“ све док их он најпре не понуди нама... - био је изненађен Матић.

Међутим, извор Пресса јуче нам је објаснио да ће Б92 морати да пристане на продају акција Мирославу Мишковићу уколико он Вучићевићу понуди већу цену од оне коју могу да плате „стари акционари“.

- Ако „Делта“ понуди Вучићевићу износ који не могу да прате садашњи власници, они ће морати да пристану на Мишковића као партнера. То се у економској теорији зове „непријатељско преузимање“... - наводи саговорник Пресса. У „Делти“ нису хтели да коментаришу наша сазнања, а Слободан Вучићевић није одговарао на бројне позиве наших новинара.

Д. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси