Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ускоро у скупштини закон о јавном информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 10. 2013.

Извор: Бета

Ускоро у скупштини закон о јавном информисању

Предлог закона о јавном информисању и медијима до краја месеца ће бити у скупштинској процедури, пошто је у току усклађивање тог прописа са коментарима пристиглим из Брисела и српских институција, рекла је данас државна секретарка Министарства културе и информисања Гордана Предић.

 

"Сад треба инкорпорирати коментаре које смо добили из Брисела и примедбе од осталих институција и након тога ћемо упутити у владу и Скупштину. Надамо се да би то могло бити до краја месеца", рекла је Гордана Предић агенцији Бета.

Како је појаснила, примедбе које су стигле углавном се односе на доделу државне помоћи, а министарство ће настојати да усклади тај закон са европском регулативом.

Гордана Предић је рекла и да ће нацрти закона о јавним сервисима и електронским медијима од следеће недеље бити на јавној расправи, а да би до краја године требало да буду у скупштинској процедури.

"За јавну расправу потребно нам је 20 дана, па следи усклађивање са примедбама. До краја године би требало буду у скупштинској процедури", навела је државна секретарка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси