Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Визуализатор: Свет креативне фотографије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2013.

Извор: Преглед, Танјуг

Визуализатор: Свет креативне фотографије

Први фестивал фотографије под називом „Визуализатор“ биће одржан од 1. до 3. новембра у Београду, најавио је Центар за развој фотографије.

 

Пројекат „Визуализатор“ је мултидисциплинарни догађај који има за циљ да повеже институције и појединце из различитих професија везаних за фотографију.

Кроз иновативни приступ биће анализирана фотографија као визуелна уметност, социјални феномен и моћно медијско средство. Пројекат реализује Центар за развој фотографије у сарадњи са Академијом уметности и Удружењем новинара Србије, уз подршку Министарства културе и информисања и Секретаријата за културу Града Београда. Програм ће се одвијати на више локација: Установа културе „Палилула“, Академија уметности, Академија лепих уметности, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“, Завод за културну деконтаминацију, Медија центар УНС-а, Музеј „25. мај“. Планирано је осам трибина, пет радионица, две дебате, четири изложбе, концерти и пратеће активности.

Организатори су најавили трибине „Друштво у објективу“ о утицају фотографије на друштво и друштвене промене, „Друштвене мреже - огледало младих“ о утицају друштвених мрежа на живот младих људи и акцијама које треба предузети за спречавање њихових негативних утицаја. Онлајн радионице (Wебинар) обухватаће истраживачко-пројектни рад, снимање видео материјала, мултимедија, честе проблеме током рада и развој портфолија.

Један од фотографа који ће се представити у оквиру изложбе „Архивска фотографија“ је Ед Китинг, добитник „Пулицерове“ награде. Биће приређена и изложба „Прес фото Србија 2013“ на којој ће бити изабране најбоље медијске фотографије у овој години. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси