Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Честитке поводом јубилеја “Политике”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 01. 2014.

Извор: Политика

Честитке поводом јубилеја “Политике”

У име компаније „Лукоил Србија” АД и своје лично име честитам вам 110. годишњицу постојања дневног листа „Политика”.

 

„Политика” је испратила и забележила многе догађаје и људе као својеврсна хроника. „Политика” треба да остане оно што је била, да настави своју културну и информативну мисију најстарије новинске куће на Балкану. Трајање дуже од века доказ је реномеа који може да служи као узор свим средствима информисања.

Листу „Политика” желим још много успешних деценија, задовољну и верну читалачку публику и квалитет који ће донети нова признања.

Андреј Михајлович Куку, генерални директор „Лукоил Србија” АД, руководилац Балканског регионалног удружења

Имам изузетно задовољство да, као верни сведок пуних шест деценија дружења и праћења најстаријег дневног листа на Балкану, наше драге „Политике“, честитам главној уредници, уредништву и осталим запосленима јубилеј, без сумње значајан и у европским размерама. Прослава 110. годишњице једног дневног листа велики је догађај у историји једног народа, а поготово овде на брдовитом и ветровитом Балкану. Јубилеј показује, поред осталог, да је наше место међу европским народима поодавно установљено и трудом нашег народа утемељено и да је „Политика“ као лист, гледајући је од првог до овог последњег јубиларног броја, то својим садржајем и те како потврдила и доказала. Заиста не знам народ који не би с правом био поносан, да има институцију каква је лист „Политика“, без обзира да ли се за поређење са другим узима некадашњи, скорашњи или садашњи период. То је оно што храбри и улива наду да ће све ове невоље које нас сналазе проћи, остављајући, поред осталог и захваљујући страницама „Политике“, генерацијама које долазе, речите доказе о моралности и исправности воље једног народа да се сачува, одржи моралним и јасно решеним на путу који је његов и који је он изабрао.

Сваки мој дан заиста почиње са „Политиком“.

Мирко Л. Јаничић, Београд

***

У своје име и име адвоката г. Вељка Губерине, као једног од ваших највернијих читалаца који је „Политику” почео да чита још као дечак у Карловцу 1932. године, честитамо вам изузетни јубилеј 110 година излажења листа „Политика”, са жељом да држећи се своје традиције, у долазећим годинама постанете још бољи и светионик информација и истине.

Вељко Губерина и Владимир Маринков, адвокати

Београд

***

Честитам Редакцији „Политике” 110-годишњицу излажења нашег дневног листа, са жељом да траје довека! „Политику” су читали моји бака и деда, моји родитељи и ево ја, као трећа генерација сталних читалаца!

У мучној и сивој свакодневици, за мене чин куповине и читања „Политике” представља право ретко освежење и радосно узбуђење. Не знам одакле пре да почнем са читањем: од Београдске хронике, Погледа, Међу нама, Да ли знате, Фељтона, Спектра, Уводника, Магазина, Потрошачког ћошета, Моје куће, Културе уметности и науке, Синоћ у Београду, Догађаји дана, интервјуа, Друштва и економије у Србији, свету и региону и остало обиље информација. Жалим ако сам нешто изоставила да наведем. Чак редовно решавам и судоку.

Посебно задовољство ми причињава читање дописа Зорана Миливојевића у „Формули живљења”, као и оригиналне и надахнуте дописе о нашој свакодневици Мише Ђурковића, Љубодрага Стојадиновића, Љиљане Смајловић, Ђорђа Вукадиновића, Мирослава Лазанског… Недавни чланак Сање Домазет „Друго име за бесмртност” одвојила сам на страну и прочитавам га с времена на време, јер је неодољиво штиво.

Све најбоље вечној „Политици”!

Др Нина Дрндарски,

дипл. инж., научни саветник, Београд

***

У Београду данас излазе многи дневни листови, али само је „Политика” 110 година била марљив и поуздан сведок времена у коме је човек полетео авионом, пренео слику и говор етром, водио два светска рата, пронашао антибиотике и крочио ногом на Месец.

Поносим се што сам четврт века радио као новинар у тако угледној кући. Много среће и успеха у другом столећу излажења, у држави  која се опет зове Србија.

Срдачан поздрав из Чачка.

Родољуб Петровић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси