Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прате кампању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 02. 2014.

Извор: Вечерње новости

Прате кампању

Председник парламента Небојша Стефановић пренео је јуче члановима Комитета Парламентарне скупштине Савета Европе за посматрање ванредних парламентарних избора у Србији да ће ова „кампања бити једна од најчистијих“.

Гости из СЕ одржали су у Народној скупштини низ састанака са представницима странака и Стефановићем који их је уверио да неће бити „удараца испод“ појаса, јер је Национално регулаторно тело забранило коришћење било чијег лика у негативном контексту.

Потпредседница ДС Наташа Вучковић после сасстанка је казала да је члановима комитета СЕ предочен „неравноправан положај политичких странака у медијима, који је и до 10 пута у корист СНС“:

- Указали смо и на постојање цензуре на интернету и социјалним мрежама.

Опозиционе странке имају врло мало простора, а грађани су оштећени јер не могу на прави начин да дођу до информације и стекну слику о томе шта су понуде опозиционих странака.

Насупрот овоме, потпредседница СПС Дијана Вукомановић оценила је да се предизборна кампања одвија у регуларним условима, уз једнак третман политичких актера у медијима и додала да је уверена да ће и сами избори бити слободни и фер.

Чланови Комитета СЕ доћи ће поново 14. марта. Имаће прилику и да обиђу бирачка места, а после тога ће сачинити и извештај.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси