Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Глас Америке укида програм на српском
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 03. 2014.

Извор: Бета, Мондо

Глас Америке укида програм на српском

Глас Америке (VOA) укида балканске сервисе, па и програм на српском језику.

Одбор гувернера за међународно емитовање (ББГ), агенција Владе САД која надгледа Глас Америке (Voice of America - VOA), објавила је детаље предлога буџета за 2015, који предвиђа укидање балканских сервиса, укључујући и српски, и издвајање већих средстава за азијско и афричко подручје.

Како је објављено на сајту VOA, предложено је укидање српског, албанског, босанско-херцеговачког и македонског сервиса.

У азербејџанском, грузијском, персијском и узбекистанском сервису би дошло до одређених смањења, као и у програму који се емитује за Кубу. Такође би била затворена дописништва Гласа Америке у Јерусалиму и Хјустону.

Дејв Алисон, вршилац дужности председника синдиката који заступа многе запослене у Гласу Америке, оценио је да укидање сервиса представља одступање од историјске мисије која је започела 1942. године.

Одбор гувернера затражио је од Конгреса 721 милион долара, што је смањење у односу на бужет за текућу фискалну годину који износи 731 милион.

Званичници агенције саопштили су да је њихов циљ да привуку нову генерацију гледалаца и слушалаца, употребом медија који се све више користе широм света.

ББГ, између осталог, планира да у Кини повећа употребу друштвених медија и програма како би се заобишла цензура на интернету.

Такође планира да отвори нови сателитиски телевизијски канал, и прошири програме за учење енглеског језика, наводи VOA.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси