Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нисам на функцији па да ме смене
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 03. 2014.

Аутор: Дафина Достанић Извор: Блиц

Нисам на функцији па да ме смене

Тренутно се на РТС осмишљава и припрема “Недељно поподне”. Прича се да би овај забавни програм могла да ради ауторка и водитељка емисије “Да, можда, не”.

Својевремено сте желели да радите “Недељно поподне”, али Александар Тијанић се није сложио са тим. Због чега?

- Сматрао је да је потребно уложити превише средстава и људства да би се постигао добар резултат, а РТС није био у тој, пре свега, финансијској могућности. Идеја је била инспирисана успехом мог једномесечног вођења Јутарњег програма, о коме се и данас прича. С друге стране, очигледан је недостатак такве емисије на РТС - каже Оливера Ковачевић за “Блиц”.

Да ли вам је нови директор Мирков понудио овај пројекат?

Знам само да је Никола Мирков одувек желео да врати овај формат по којем је некадашња телевизија била позната. Актуелни планови ми нису познати.

У јеку су пролећни трансфери. Каква понуда би вама била примамљива да пређете на другу ТВ станицу?

Понуде постоје, појавиле су се неке нове телевизије и неки нови програми и концепти у оквиру постојећих. Увек недостаје добрих кадрова. Понуда не значи само већу плату, јер да је тако, вероватно бих прихватала оно што ми је већ нуђено.

Током јесени треба да се бира нови генерални директор, а касније уредник Информативног програма. Кога бисте ви волели да видите на челу РТС?

Људе који познају ту кућу и који желе да је унапређују. Оне који познају овај занат и не желе да одступе од принципа.

Зар то неће бити и политичка одлука?

Ако познајемо Србију, логично је да верујемо да без утицаја власти ти избори неће проћи. Надам се само да ће бити разумни.

Са новим директором сигурно ће уследити и откази?

Са актуелним Законом о раду откази неће проћи тако лако. Вишак броја запослених на РТС-у није тајна, али то се решава социјалним програмима. Уколико се мисли на неке отказе због политичких разлога, лично не видим на кога би се то могло односити и који су то новинари РТС који су политички опредељени.

Може ли неко ново руководство угрозити вашу позицију?

Нисам ја на функцији у РТС-у да би ме смењивали. Ако алудирате на емисију, могуће је да ново руководство у складу са одлукама Управног и Програмског одбора има неке друге идеје. Вероватно би могли доћи неки аутори креативнији и бољи.

Многа имена су се у јавности спомињала као могући челници РТС-а. Да ли сте у њима видели будуће руководиоце?

Међу именима која се већ две године спомињу, нисам.

Задовољна директором

Јесте ли задовољни садашњим директором?

Апсолутно. Никола Мирков је деценијама градио ову кућу и разуме све њене проблеме и предности. Оно што је највећи проблем је законски лоше дефинисан положај јавних сервиса. Хрватски грађани месечно плаћају 11 евра претплату, што значи да ХРТ сваког месеца инкасира 11 милиона евра. РТС четири-пет пута мање.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси