Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УНС: Они који прете су бахати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 04. 2014.

Аутор: А. С. Извор: Јужне вести

УНС: Они који прете су бахати

Јавни функционери који прете новинарима су бахати и не знају која је улога новинара у друштву, рекао је председник Извршног одбора Удружења новинара Србије Петар Јеремић.

 

Претње, псовке и напади на новинаре последњих месеци нису реткост у Нишу. Како је у емисији “15 минута” рекао Јеремић то показује бахатост јавних функционера и погрешно схватање позиције на којој се налазе.

- Они који прете су бахати, безобразни, безобзирни...мисле да је то њихово. Не, није њихово. То што су на тој функцији грађани су их бирали, а новинари су посредници између грађана и власти и контролор власти - рекао је Јеремић.

То што многи јавни функционери не схватају улогу новинара у друштву је проблем за многе, а највише за грађане.

- То је проблем и за оне који су тог човека бирали и за партију коју он представља и за грађане који су му дали могућност преко својих гласова да он одлучује о њима. Док ми као грађани таквим особама указујемо поверење такве ствари ће се нама дешавати - каже Јеремић.

Како искоренити бахате политичаре? Како смањити претње? Како би новинари требало да реагују у ситуацијама када им неко прети, како то да спрече? Да ли држава довољно добро ради свој посао на заштити новинара, погледајте у емисији “15 минута”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси