Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ускоро оптужница против четворице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 04. 2014.

Аутор: В. З. Цвијић Извор: Блиц

Ускоро оптужница против четворице

У истрази убиства Славка Ћурувије преостало је још саслушање неколико сведока, међу којима је Бранка Прпа, и анализа мобилних телефонских позива.

Очекује се да истрага после тога буде окончана и да буде подигнута оптужница против четворице осумњичених, сазнаје „Блиц”.

Анализа телефонских позива између осумњичених, као и њихових разговора с другим особама у време убиства Ћурувије требало би да буде крај истраге.

Са том анализом јасно ће се показати и да осумњичени нису у ранијим исказима говорили истину каже извор „Блица” упознат са истрагом.

За убиство Ћурувије осумњичен је Радомир Марковић (68), који се као тадашњи шеф ДБ терети да је наредио злочин, док је Милан Радоњић (54), тадашњи начелник Центра ДБ у Београду, осумњичен за организовање.

Ратко Ромић (51), у то време оперативац Друге управе ДБ, осумњичен је да је саучесник у убиству, док се као непосредни убица терети Мирослав Курака (43), припадник посебне службе обезбеђења у ДБ.

Апелациони суд у Београду јуче је продужио притвор Радоњићу и Ромићу за још два месеца, Марковић служи максималну казну због политичких убистава, а Курак је у бекству.

Јово Ћурувија, брат убијеног власника “Дневног телеграфа”, каже да се нада да неће и оптужницу чекати 15 година. Ако буде непотпуна, учинићу све да сви који су учествовали у уништавању мог брата буду изведу пред лице правде.

Нисам чуо да су на саслушање позвани Мира Марковић, Братислава Буба Морина, тадашње судије Крсто Бобот и Мирко Ђорђевић, који су кажњавали мог брата , Мића Радевић, директор архива који ј е тужио „Дневни телеграф”... каже Јово Ћурувија.

Фондација „Славко Ћурувија” упозорила је јуче да је слобода говора у Србији и даље угрожена. Нема одговора на питање ко су налогодавци убиства Ћурувије. Убиства новинарке „Дуге” Радиславе Даде Вујасиновић и дописника „Вечерњих новости” Милана Пантића још су без судског епилога саопштила је Фондација коју су основали Јелена и Раде Ћурувија, ћерка и син убијеног новинара.

Опструирање истраге

Веран Матић, председник Комисије за истраживање убистава новинара, јуче је саопштио се случај убиства Ћурувије постао симбол који описује нечињење. Комисија за истраживање убистава новинара бавиће се и тиме ко је све и на који начин опструирао рад истражних органа свих ових година, ко није чинио оно што је морао да уради и због чега каже Матић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси