Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коначна одлука: Нова, Коперникус или нови конкурс
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 04. 2014.

Аутор: Ј. Ђ. Извор: Наше новине

Коначна одлука: Нова, Коперникус или нови конкурс

Савет Републичке радиодифузне агенције одржаће данас седницу на којој ће се одлучивати о додели националне фреквенције коју је користила угашена телевизија Авала, а за коју су конкурисале Нова и Коперникус.

 

Заменик председника Савета РРА Горан Караџић рекао је да ће Савет разматрати приговоре Нове и Коперникуса, које су поднели након претходне седнице Савета на којој коначна одлука није могла бити донета јер су по четири гласа добили и Коперникус и Нова, а за доделу фреквенције било је потребно да једна од телевизија добије пет гласова.

- Ако се на данашњој седници усвоји један или оба приговора, гласање за доделу фреквенције ће се поновити и она може бити додељена. Уколико пак фреквенција поново не буде додељена, представници РРА ће разговарати са другим државним органима, међу којима су РАТЕЛ и Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, како би се видело има ли сврхе да трећи пут буде расписан конкурс - рекао је Караџић.

Сретен Радовић, директор ТВ Нова за односе са медијима и јавношћу, раније је изјавио да је ова телевизија конкурисала за доделу националне фреквенције са намером да подигне продукционе, техничке и програмске стандарде у Србији.

Иначе, ТВ Нова је недавно повукла турску серију „Сујлеман Величаствени“ док се не донесе коначна одлука о националној фреквенцији.

Директор телевизије Коперникус Звездан Миловановић рекао је да су „сигурни да Коперникусу треба доделити фреквенцију“.

- Гледаоци могу очекивати објективан информативни програм, нови домаћи играни програм, забавни програм са изворним домаћим хумором који није приземан и страни филмски и играни програм другачији од данашњих турско-мексиканских стереотипа - каже Миловановић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси