Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сомбор: Сукоб блогера и директора Развојне агенције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 04. 2014.

Извор: РТВ

Сомбор: Сукоб блогера и директора Развојне агенције

Сомборски блогер Милан Гагрчин тврди да га је у петак испред велике сале Жупаније, на десетак метара од канцеларије градоначелника, напао директор локалне Развојне агенције, Ернест Веселовски.

Како се наводи да порталу SOinfo, чији је Гагрчин сарадник, Веселовски га је, незадовољан његовим писањем о прошлогодишњем раду Развојне агенције, вербално напао и оптужио новинаре портала да пишу по политичком налогу, да "раде за БИА и ЦИА" и да "упадају у државне канцеларије и краду званична документа", која потом објављују на својем порталу.

Милан Гагрчин потврдио је за Радио-телевизију Војводине да га је Веселовски вербално напао због садржаја на блогу, у којем је критиковао учинак агенције коју води.

"Критиковао сам извештај о раду за прошлу годину, за који је гласало само 28 одборника сомборске скупштине, што значи да ни неке странке у већини нису гласале за њега. Како ми је тада рекао, спорно је што нисам навео укупну вредност одобрених пројеката за прошлу годину, иако директор поменуте агенције у извештају није навео који су пројекти одобрени, ко ће их и на који начин реализовати и да ли су реализовани", рекао је Гагрчин.

Он је додао да напад није пријавио надлежнима и да не планира то да учини.

На порталу SOinfo додају и да очекују демантиј изнетих информација на рачун Развојне агенције од директора Веселовског или, у супротном, његово јавно извињење.

Васеловски: Није било никаквог напада

Ернест Васеловски, са друге стране, каже да неће ништа демантовати, јер, како истиче, не признаје једнострано новинарство. Он истиче и да га нико од новинара са поменутог портала никада није контактирао за изјаву и пориче нападе на блогера.

"Како причам сада са вама, тако бих причао и са њима. Позвао сам их код нас у Развојну агенцију да се упознају са нашим радом и нашим запосленима, како би стекли истинит увид, међутим нико се није одазвао", рекао је за Радио-телевизију Војводине Васеловски.

Коментаришући наводе о вербалном нападу, он је рекао да није било никаквог напада.

"Ако је разговор испред препуне сале Жупаније у којем сам дотичног господина позвао да дође у просторије Развојне агенције пре него што изнесе неистине о њеном раду напад, онда сам крив", истакао је Веселовски.

Он је демантовао да је овом приликом упутио погрдне речи или оптужбе сараднику локалног портала.

"Ово је друга година како Развојна агенција Сомбора послује. Ми Град коштамо око 12 милиона динара, а када се од тога одузму порези и доприноси, коштамо мање од десет милиона динара. А само прошле године смо у град донели бесповратних 92 милиона динара", истакао је директор сомборске Развојне агенције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси