Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Караџић: Трећи конкурс неизвестан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2014.

Аутор: Л. Гедошевић Извор: Блиц

Караџић: Трећи конкурс неизвестан

Седница Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА), на којој је јуче требало да буду разматрани приговори телевизија „Нова“ и „Коперникус“ на конкурс за доделу националне фреквенције одложена је због болести председника РРА владике Порфирија.

Нова седница, како је најавио заменик председника РРА Горан Караџић, биће одржана до 23. априла, када истиче законски рок за разматрање приговора ове две телевизије. На претходне две седнице, Савет РРА није доделио фреквенцију.

Ако се догоди да се усвоји један или оба приговора, Савет ће поново гласати да ли ће и коме бити додељена фреквенција - каже Караџић за „Блиц“.

У случају да оба приговора буду одбијена, што се РРА тиче, конкурсна процедура је тиме окончана, а странке („Нова“ и „Коперникус“) имају право жалбе код Управног суда ако сматрају да су њихова права повређена.

Уколико фреквенција поново не буде додељена, РРА ће разговарати с другим државним органима попут Ратела и министарстава спољне и унутрашње трговине и телекомуникација како би се видело да ли је сврсисходно по трећи пут расписивати конкурс - прича Караџић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси