Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Драган Тешић негира повезаност са убиством Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2014.

Аутор: М. Дерикоњић Извор: Политика

Драган Тешић негира повезаност са убиством Милана Пантића

Драган Антић, чије се име одскора помиње у истрази убиства новинара Милана Пантића, обратио се дописом Комисији за истраживање убиства новинара, у којем је навео да у овом тренутку није изводљива његова сарадња са полицијом и тужилаштвом, као ни његово сведочење пред комисијом, јер он не зна ништа о овом догађају. Одмах по пријему, комисија је Антићево писмо проследила надлежном тужилаштву.

 

У саопштењу које је овим поводом издала комисија, наводи се да је Антић захтевао да се његово писано обраћање председнику комисије Верану Матићу, објави у целости.

На тај начин би се, навео је Антић, јавност упознала са његовим наводима у вези са лажним оптужбама за убиство Милана Пантића којима је константно изложен. Необјављивање писма, навео је Антић, значило би да се прикривају детаљи истраге и истина у поступку за убиство Милана Пантића.

Наведени допис уследио је као одговор Драгана Антића на позив Верана Матића да надлежним државним институцијама и комисији достави своја евентуална сазнања о убиству дописника „Вечерњих новости” из Јагодине. - Комисија ће у наредном периоду настојати да у сарадњи са надлежним институцијама Републике Србије и Савезне Републике Немачке оствари конкретне кораке по овом питању, како би овај део истраге убиства Милана Пантића био доведен до краја - наводи се у саопштењу које је потписао председник комисије Веран Матић.

Како је „Политика” раније објавила, Драган Антић, који се раније звао Драган Тешић, живи у Минхену као хрватски држављанин. Он је, према незваничним информацијама, променио име у Драган Антић, а његов прави идентитет откривен је када је од минхенског центра за социјални рад затражио старатељство над малолетним сином. У захтеву који је поднео немачком центру, Тешић (Антић) је навео да жели старатељство над сином којег има са невенчаном супругом из Бијељине. У документацији коју је минхенски окружни центар за социјални рад упутио колегама у Бијељини наведено је да Драган Антић годишње одморе редовно проводи у родној Хрватској, као и да његов син живи код мајке у Босни.

Тешић је, према истим информацијама, име променио како би „побегао” од своје прошлости јер је као припадник Ражнатовићеве паравојне формације учествовао у многим ратним операцијама на простору бивше Југославије. Из документације одреда, види се да је Тешић учествовао у више диверзантских акција у Хрватској, да је улазио у заштићене зоне попут Сребренице и Жепе.

Од команданта одреда Милорада Пелемиша добијао је наређења. Име Драгана Тешића, како је „Политика” раније објавила, поменуо је Станко Којић (раније Савановић) звани Геза, у присуству српског тужиоца на саслушању у Сарајеву, где је доведен из затвора јер служи вишегодишњу казну због ратних злочина. Спомињао га је као учесника у нападу на Пантића и Југослав Петрушић, некадашњи припадник групе „Паук” приликом давања исказа у својству грађанина у Управи криминалистичке полиције. 

 Тешић је презиме променио у Антић како би „побегао” од своје прошлости јер је учествовао у многим ратним операцијама на простору бивше Југославије.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси