Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пулицер Гардијану и Вашингтон посту
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2014.

Извор: Б92

Пулицер Гардијану и Вашингтон посту

Због писања о шпијунирању НСА, амерички листови Гардијан и Вашингтон пост награђени Пулицеровом наградом за јавни сервис.

 

Пулицерова награда, највише признање у америчком новинарству, уследила је 10 месеци након што је Гардијан објавио први извештај о прислушкивању телефонских разговора становника Сједињених Америчких Држава, јавља РТС.

Тај и наредни извештаји о активности америчке обавештајне службе засновани су на документима које је листу доставио бивши обавештајац Едвард Сноуден. 

Одбор за Пулицерову награду је похвалио листове за откривање распрострањеног тајног надзора и подстицање дебате о односу између владе САД и јавности о питањима безбедности и приватности.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси