Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Штампа „звони“ на ваша врата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2014.

Аутор: И. Д. Извор: Данас

Да ли се новине купују само на киоску?

Штампа „звони“ на ваша врата

Сећате ли се оних младића који са бицикла у покрету бацају новине у дворишта или испред врата претплатника који још нису устали из кревета и скували јутарњу кафу?

 

Ако их се и сећате, онда је сигурно да их памтите из холивудских филмова. Јер, док је у свету, нарочито у развијеним државама, претплата на дневну и периодичну штампу подједнако важан сегмент пласмана као и продаја на трафикама и у продавницама, у Србији тај начин дистрибуције новина никада није био нарочито развијен.

Међутим, да ли се та ситуација мења? Људи из предузећа Претплата д.о.о. из Београда својски се труде да буде тако. Иако наравно немају илузију да ће изазвати коперникански обрт на пољу пласмана штампе и из корена променити навике наших читалаца који претежно одлазе до трафике по новине, док се у свету милионски тиражи пласирају баш кроз претплатничке мреже, у Претплати д.о.о. кажу да и за овај начин дистрибуције постоји велико интересовање у Београду.

У ери интернета и дигитализације свих сфера живота, а нарочито традиционалних медија, сувисло је поставити питање коме требају „тврди“ примерци штампе када су готово идентични садржаји доступни и на глобалној мрежи. Међутим, у Претплати кажу да се њихови клијенти, како правна лица, тако и грађани, опредељују за ован начин набавке дневне и периодичне штампе. Када се у обзир узму бројне погодности, онда је логично што је тако.

Најпре, новине које се набављају кроз систем претплате не само да нису скупље од примерака који се могу купити на трафици, већ се могу добити по веома повољним ценама. Осим тога, Претплата д.о.о. својим клијентима доставља широку палету дневних и периодичних издања, домаћих и страних. Постоји чак и ВИП достава која подразумева испоруку сутрашњих дневних новина најкасније до 23 сата претходне вечери (дакле, убрзо пошто су штампане).

Дакле, без обзира какво је време напољу, да ли веје снег, вребају леденице са кровова, дува кошава, Претплата д.о.о. испоручује штампу на територији Београда и то најчешће пре него што се њихови претплатници и пробуде. А осим грађана, услуге користе и бројне институције, амбасаде, предузећа, хотели. А пошто рекламација нема, значи да новине стижу седам дана у недељи, безмало 365 у години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси