Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији на мањинским језицима ушли у Асоцијацију медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 04. 2014.

Извор: Бета

Медији на мањинским језицима ушли у Асоцијацију медија

Новинске куће Руске слово, са издањима на русинском и Хлас луду, са издањима на словачком, чије је седиште у Новом Саду, колективно су приступиле Асоцијацији медија, заједно са овлашћеним представником, агенцијом Heror Media Point, која их заступа у пословима продаје огласног простора.

Пријем нових чланица озваничен је Протоколом о сарадњи и колективном приступницом, које су, заједно са председником Управног одбора Асоцијације медија Зораном Секулићем, потписали директорка Новинско-издавачке установе Руске слово Мартица Тамаш, директор Новинско издавачке установе Хлас л'уду Само Жјак и директорка агенције Heror Media Point Наташа Херор, саопштила је Асоцијација медија.

Добродошлицу новим чланицама пожелели су и чланови Управног одбора Веселин Симоновић и Павле Савовић, извршна директорка Далила Љубичић, као и представници више придружених чланица.

На радној конференцији у Асоцијацији медија одржана је и презентација медијских потенцијала штампаних и електронских издања нових чланица и представљен Каталог продаје за 2014. годину, којим су обухваћене и друге издавачке куће на језицима мањина.

Пријемом издавачких кућа на језицима мањина у чланство Асоцијације медија потврђена је и ојачана њена репезентативност, као представника новинске индустрије Србије, наводи се у саопштењу.

Отварање према локалним медијима, као и њиховим удружењима, стратешко је опредељење Асоцијације медија, утврђено и недавним статутарним променама.

Асоцијација медија има 22 чланице, међу којима су новинско-издавачке куће, новинске агенције и портали, са више од 100 штампаних и електронских издања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси