Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Проблем дистрибуције штампе на Косово решен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 04. 2014.

Извор: Мондо

Проблем дистрибуције штампе на Косово решен

Министар без портфеља у техничкој влади задужен за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је данас да је било проблема са дистрибуцијом београдске штампе на Косово и да је проблем решен. "Дешавало се да су покушавали да наплаћују некакве царине. То заиста није могуће и о томе је наш официр за везу у Приштини одмах известио оне које је требало, тако да је то решено", рекао је Вулин новинарима уочи конститутивне седнице Скупштине Србије.

Сваки дан ће, додао је он, на административној линији бити покушаја да се на неки начин установи слика некакве државности.

"Покушаће да пронађу некакав папир на коме ће бити ознака онога што они зову држава Косово и да се ствари учине као да нису статусно неутралне као што јесу", упозорио је он, додајући да је то "наша свакодневна борба".

Вулин је напомињујући да би било добро и да се води рачуна о терминологији јер, како је рекао, не стижу новине, хлеб, струја из Србије на Косово и Метохију, већ из централне Србије на Косово.

Косовска царина није пуштала београдску штампу у јужну покрајину без плаћања пореза, иако је по закону штампа ослобођена ПДВ-а.

Диструбутери су најавили да ће обуставити испоруке београдске штампе јужно од Ибра уколико Пореска управа Косова не буде омогућила дистрибуцију без плаћања ПДВ-а, док за дистрибуцију штампе на северу за сада још имају средства, саопштило је у понедељак Удружење новинара Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси