Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НКМ: Опомена за РТК2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 04. 2014.

Извор: КиМ радио

НКМ: Опомена за РТК2

Независна комисија за медије послала је опомену директору РТК2 Жарку Јоксимовићу због кршења Кодекса понашања аудивизуелних медија. Наиме, 17. марта ове године, у Јутарњем програму приштинског јавног сервиса на српском - РТК2, Јоксимовић је изнео низ личних и нетачних оптужби и увреда на рачун директора ТВ Центра и КИМ радија Исака Воргучића, као и директора РТВ Пулса Ненада Миленковића и бившег главног и одговорног уредника Другог програма Радио телевизије Косова Зорана Ћулафића.

 

На основу жалбе, коју је уз пропратну документацију тим поводом Воргучић упутио Независној комисији за медије (НКМ), од РТК2 је затражено званично објашњење.

Међутим, косовски јавни сервис на српском није у објашњењу понудио конкретан одговор.

"РТК2 је одговорио на захтев за објашњење, али није дао никакав конкретан одговор у вези са датим питањем", наводи се у тексту опомене НКМ.

У овој опомени наводи се како је НКМ спровела мониторинг емисије емитоване 17. марта 2014. године, и утврдила да је Јоксимовић "изнео и своје мишљење и своју оцену особа, које нису биле позване у емисију Јутарњи програм, приликом чега је РТК2 реаговала у супротности са Кодексом понашања аудивизуелних медијских сервиса".

На крају текста опомене, од овог јавног сервиса се захтева деловање у складу са Кодексом, "јер ће у супротном НКМ покренути санкционе мере против РТК2, у складу са Законом о НКМ".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси