Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Седница Савета РРА о додели фреквенције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2014.

Извор: Танјуг, РТВ

Седница Савета РРА о додели фреквенције

Седница Савета Републичке радиодифузне агенције (РРА) на којој ће бити речи о додели националне фреквенције коју је користила угашена телевизија "Авала", а за коју су конкурисале "Нова" и "Коперникус", требало би да буде одржана данас.

Седница Савета РРА на ту тему требало је да буде одржана 14. априла, али је одложена због болести председника Савета, владике Порфирија, који је имао високу температуру.

Заменик председника Савета РРА Горан Караџић рекао је Танјугу да Савет на данашњој седници треба да разматра приговоре "Нове" и "Коперникуса", које су поднели након претходне седнице Савета на којој није донета одлука о додели фреквенције.

Савет РРА на претходно одржаној седници поново није донео одлуку о додели националне фреквенције, пошто су по четири гласа добили и "Коперникус" и "Нова", док је један листић за гласање остао незаокружен.

За одлуку о додели фреквенције било је потребно да једна од телевизија добије пет гласова, с обзиром да Савет РРА има девет чланова.

Караџић је раније рекао да се, ако се на седници усвоји један или оба приговора, гласање за доделу фреквенције понавља и она може бити додељена.

Уколико фреквенција поново не буде додељена, рекао је Караџић, представници РРА ће разговарати са другим државним органима, међу којима су РАТЕЛ и Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, како би се видело има ли сврхе да трећи пут буде расписан конкурс.

Конкурс за националног емитера расписан је октобра прошле године, а био је отворен до 30. децембра. Сутра истиче законски рок за одговор на приговоре које су, након претходне седнице савета на којој није донета одлука о додели фреквенције, упутиле телевизије "Нова" и "Коперникус".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси