Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар америчког магазина отет у Слављанску
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2014.

Извор: Танјуг, Блиц

Новинар америчког магазина отет у Слављанску

Амерички магазин "Вајс" (Vice) потврдио је да је у граду Слављанску на истоку Украјине отет новинар Симон Островски који ради за тај лист.

 

"Знамо шта се догодило са Симоном Островским и радимо на томе да осигурамо безбедност нашег пријатеља и колеге", објавио је јуче часопис на свом налогу на Твитеру, преноси данас агенција Укринформ.

Према јучерашњим извештајима, Островског су заробили неидентификовани људи у униформи у граду Слављанску.

Такозвани "народни градоначелник" Вјачеслав Пономарјов рекао је раније новинарима да су паравојне снаге узеле америчког новинара за таоца, наводи украјинска агенција.

Пономарјов је навео и да Островски има двојно држављанство - америчко и израелско.

Представница Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) за слободу медија са седиштем у Бечу, Дуња Мијатовић, изразила је јуче велику забринутост због нових случајева притварања и напада на новинаре на истоку Украјине.

"Позивам све одговорне да престану да малтретирају и нападају новинаре и да их пусте да обављају свој посао. Симон Островски треба одмах да буде пуштен", навела је она у саопштењу. 

ОЕБС подсећа да су новинара Максима Данилченка неидентификоване особе напале и нанеле му повреде 21. априла док је извештавао са протеста у Луганску, а истог дана су новинара једног белоруског листа Дмитрија Галка, италијанског новинара Паула Гогу и француског новинара Косиму Атанасија заробиле неидентификоване униформисане особе у Слављанску и они су убрзо пуштени на слободу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси