Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мере против Пинка, Прве, Б92 и Хепи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2014.

Извор: Танјуг, Актер

Мере против Пинка, Прве, Б92 и Хепи

Савет Републичке радиодифузне агенције одлучио је данас да покрене поступке за изрицање мера против свих телевизија које су емитовале емисије у којима је гостовао Александар Кристијан Голубовић. У поступцима ће се утврдити постоје ли елементи кршења Закона о радиодифузији и Кодекса понашања емитера емисија „Ами Џи шоу" и "Тешка реч" Телевизије Пинк, емисија „Булевар" Телевизије Б92, емисија „Експлозив" Телевизије Прва и емисија „Голи живот" на Телевизији „Хепи", наводи се у саопштењу објављеном на сајту РРА после седнице одржане по хитном поступку.

Савет РРА напомиње да дели забринутост јавности због "метастазе свеукупне медијске патологије", која је почела деведесетих година и придружује се друштвеном консензусу о томе какве вредности треба да промовишу електронски медији.

"Савет очекује од свих емитера, посебно оних са националном фреквенцијом, да се у борби за гледаност суздрже од емитовања сличних садржаја који немају никакво програмско и уредничко оправдање и чији је једини циљ сензационализам", напомиње се у саопштењу.

Такође, Савет подсећа да ово није први пут да уредници комерцијалних медија у жељи за што бољим рејтингом посежу за сензационалистичким темама и неретко позивају извршиоце кривичних дела у своје емисије руковођени искључиво мерилом рејтинга уз упадљиво одсуство било какве друштвене одговорности.

Актери емисија са криминалном прошлошћу нису никаква новост, сматра Савет РРА и упозорава да оно што је важно јесте да емитери воде рачуна да се кроз такво представљање не глорификују те личности и њихова прошлост.

Савет РРА позива уреднике свих електронских медија да комерцијалне интересе ускладе са јавним.

Независно удружење новинара Србије поднело је јуче представку против телевизије Пинк због емитовања емисије "Ами Џи шоу" у којој је гостовао Голубовић који је са својих 44 године готово половину живота провео у европским затворима.

Голубовић (44) осуђен је у јануару пред Вишим судом у Београду на 14 година затвора јер је у јануару 2010. године учествовао у купопродаји 150 грама хероина.

Та пресуда још није правоснажна, односно коначну одлуку о томе ће донети Апелациони суд.

Осим гостовања на телевизији Пинк, Прва , Хепи и Б92, дао је више интервјуа за домаће медије.

Од младих дана познат је у криминалним круговима. Хапшен је више пута, поред осталог у акцији "Сабља", а суђено му је и као вођи криминалне групе која је изнудила 15.000 евра од Петра Зечевића, власника агенције из Сремске Митровице.

Познат је и по бекству из грчког затвора Маландрино, у којем је служио казну од 14 и по година због оружане пљачке.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси