Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Видимо се насловној страни
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 04. 2014.

Аутор: Антоније Ковачевић Извор: Наше новине

Видимо се насловној страни

Дарко Шарић може мирно да спава. Једног лепог дана, кад изађе из мардеља, не мора ич да брине за егзистенцију. Чека га, у најмању руку, посао ријалити-звезде, а не бих се опкладио да од неког ТВ могула, чим провири иза решетака, неће фасовати на поклон и свој персонални ток-шоу, у прајм-тајму, као конкуренција Амиџићу.

Замислите какав ће то пичвајз да буде, драги гледаоци, има пиплметри да се усијају! Контам, ако је ситни мангуп крупне грађе и са безброј талената, познатији као Кристијан Голубовић, успео да баци нацију на колена приповедањем својих крими-испада са пуцањем, пљачкањем и крвавим фелацијом на крају...

Какав ли ће тек крш и лом у цењеном аудиторијуму направити Нарко Шарић, бос који је пословао на интернационалном нивоу, с колумбијским картелима и директорима ЦИА, бре, о домаћим дахијама највишег нивоа да и не говорим...

Но, док Нарко Дарко не одслужи своје, греје нас нада да Кристијану неће понестати инспирације или да га декретом, по кратком поступку, неће забранити моћно и пресавесно државно тело звано РРА јер је својом популарношћу почео да угрожава чак и Вучића. Овај се потоњи, наиме, за разлику од Кристијана, снебива да говори о свом приватном животу и тако озбиљно доводи у питање изборну победу године 2018, када би Група грађана „Видимо се у читуљи“, са све набилданим Голубовићем на челу, могла да уздрма једнопартијски систем васпостављен ономад, Дачићевим целивом у образ, у ситне сате изборне ноћи.

Јер, кога заболе за реформе и реструктуирање јавних предузећа док нам Кристијан метанише о свом крвавом пенису?! Вучићу, дакле, нема спаса, осим ако га не заштити преподобна РРА, која једина у будућности може да спречи емитовање суперексклузивне емисије коју би Голубовић, под уметничким именом Кристијан Аманпур, водио директно из ћелије у „Забели“. Са све специјалним гостима међу којима неће бити Пирке, из оправданих разлога.

Да подсетим оне који не знају, РРА је иначе цивилно тело на челу са једним духовним оцем, чије име докона паства у шали римује са речју - профит! Зато и не сумњам да ће његова реакција (тела, не пениса), ако већ није правовремена, бити права и надасве богоугодна јер Бог, барем по тумачењу наших отаца, није заговорник фелација и свега што уз то иде, дакле узалудног расипања семена или пак његовог коришћења у прехрамбене сврхе.

У благој јези ишчекивања ове одлуке, брине ме чињеница да је РРА на сличну фору већ укинула „Сулејмана Величанственог“. Ништа их не спречава да то ураде и једном Кристијану, па да се лепо намире све конфесије. И да нико не може да каже да је Србија, не д’о Бог и шућур Алаху, земља верске неравноправности!

У међувремену, десио се још један случај који само наизглед нема везе са нашом темом. Наиме, малолетни В. Р., син наше прослављене фолк звезде, попио је кривичну пријаву за насилничко понашање. Знате случај, да не дуљим. Ако мене питате, момку највише замерам то што је у обрачуну са неистомишљеницима користио мамино обезбеђење и већ опајане татине борце с ратишта и београдског асфалта. То већ није витешки. Све друго личи на закаснели пубертет и вишак тестостерона. Ништа страшно, осим ако се не дешава чешће. И сам сам у тој доби био принуђен да се понекад служим сличним аргументима, песницама дабоме.

Уосталом, нисмо сви расли по интернатима ко Лазар Крстић, неки смо расли и по стадионима, као Александар Вучић.
Но, није ту проблем толико у малом Ражнатовићу колико у нама, новинарима.

Уместо да о догађају известимо објективно, дајући једнак простор за аргументе и оправданија обе стране, ко што приличи, многи од цењене ми бранше почели су се утркивати у писању ода и хвалоспева билдујући сујету малолетног лица познатог порекла. Мислите да је то због добрих односа са мајком, будућих интервјуа, ексклузива, естрадних трица и кучина... Јок море! Та је мајка имала исувише горка искуства да би и у бунилу пожелела да јој сина манише улица, миље који јој је већ узео неког блиског - његовог оца.

Друга је ствар у питању, драги моји. Новинарска је носина, безбели, нањушила будућег Кристијана. И не би да изгуби ексклузивно месо, насловне стране и ударне термине, рејтинге и тираже. Неће Голубовић јахати довека, знају они. И зато му спремају златну резерву. Да није невесело, било би тужно.

Добро де, шта сам оно хтео да кажем... Ништа специјално, осим једне реченице у духу управопрошлих празника... Не чините од туђе деце Кристијане ако вашој не желите то исто. Гре’ота је. Будимо људи, иако смо новинари.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси