Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како коментаришете критику СНС на рачун РТС, која служи „као полигон за прљаве нападе на Александра Вучића“?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 04. 2014.

Извор: Данас

Како коментаришете критику СНС на рачун РТС, која служи „као полигон за прљаве нападе на Александра Вучића“?

Питање одговор

Вукашин Обрадовић

председник НУНС

Плашим се да је саопштење СНС, заправо, интегрални део експозеа новог премијера и најава још жешћих притисака власти на медије у периоду који долази.

Изгледа да СНС под подршком „болним реформама“ подразумева одсуство било какве критике, па чак и оне бенигне каква се повремено чује на РТС. Очекујем да се премијер извини због овог непромишљеног саопштења странке на чијем је челу.

Петар Јеремић

председник ИО УНС

Такве изјаве ме плаше, јер када СНС на врхунцу моћи критикује новинаре, питам се шта ће да раде када популарност крене да им пада. Притом, збуњује то што СНС критикује РТС у тренутку док Александар Вучић у свом експозеу најављује борбу за слободу медија.

Душан Машић

новинар

Саопштење СНС на најбољи начин илуструје дубину кризе и бесмисао целокупне медијске и политичке сцене у Србији. Очигледно је да СНС има жељу да апсолутно контролише све медије, баш као и да новинари немају ни жеље ни снаге да се томе одупру. Паушалне критике имају за циљ да се оснажи аутоцензура код новинара и да се јавни сервис претвори у истурено одељење Информативне службе СНС и Владе Србије.

Гордана Суша

чланица Савета РРА

Та критика је беспримерена и нема никакву утемељеност у чињеницама. То показује и извештај РРА о заступљености странака на телевизијама током предизборне кампање. А критика је нарочито беспримерена након целодневног недељног преноса скупштине, када су оба канала РТС била у функцији промоције Вучића и нове владе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси