Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кажу да сам приватно другачија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 04. 2014.

Извор: Курир

Кажу да сам приватно другачија

Ауторка и водитељка култне емисије Утисак недеље описује како изгледа један њен дан, открива своје највеће страхове, каква је када се угасе камере и на који начин чува свој интегритет.

Јавни наступ јој је такав да равнодушност или потпуна дистанца од емотивног доживљаја њеног лика и дела тешко могу да буду осећаји док је посматрамо.

Међу онима којима се посредством своје емисије Утисак недеље обраћа више од две деценије, Оља Бећковић успоставила је релацију која сугерише на то да је људи или воле или мрзе.

Индиферентних нема. За неке је дрска, неваспитана и цинична, за друге велики професионалац, интелектуалац и храбра жена. Завршила је Факултет драмских уметности у Београду, али је, како каже, одмалена гајила склоности ка занимању којем су темеље ударили лучки боеми Пулицер, Херст и други. Новинарством је почела да се бави 1991. године на Студију Б, као аутор емисије коју и данас под истим називом води на ТВ Б92.

Добитник је неколико истакнутих новинарских признања. Ћерка је чувеног домаћег писца, песника и академика Матије Бећковића и има сина Луку. Иако је позната по кривици што су се различитим јавним личностима, функционерима и државницима за време гостовања у њеној емисији појавиле капљице зноја на челу, она је током претходних година успешно одолевала позивима да буде на месту интервјуисаног лица.

Није пристајала да говори за медије који су најчешће преносили њене изјаве из Утиска недеље. Ипак, у последњих неколико месеци, Оља Бећковић је све присутнија у медијима и кад није реч о жанру по којем је препознатљива.

Она признаје како се суочила са чињеницом да многе своје колеге повреди тако што их одбије за интервју, а уз то сматра да можда више не треба у тој мери да се држи по страни. Због свега наведеног одлучила је да буде главни актер наставка серијала Смарт Талк који организује америчка Привредна комора у Србији, а после којег је одвојила време за разговор за Сторy. На догађај је стигла ведра и насмејана, а циљ споменутог скупа био је да се понуде неки од одговора на питање: Ко је Оља Бећковић?

- Ако бисте ме питали ко је Оља Бећковић, ја бих прво дипломатски покушала да заменим питање јер се то не може описати речима. Пошто вероватно не бих успела у свом науму, онда бих рекла да о томе треба да говори неко други. Како би тај други пред свима вама почео да ме хвали, то би се претворило у један велики кич - духовита је новинарка, која тиме што се често шали на свој рачун показује колики је лаф.

- Многи ми говоре да госте своје емисије јавно касапим, а како сам приватно потпуно другачија. Мисле како ће на тај начин да ме увреде констатујући да сам једном недељно та два сата за време Утиска недеље оно што иначе нисам. То ме не вређа, тај остатак недеље ваљда је битнији. Често чујем и како сам лепша у природи, што ми годи. Један познаник ми је рекао како моју емисију само слуша и не гледа у екран, описујући како ја у ствари певам док испитујем саговорнике.

Одговорила сам му да је реч о гласу под називом саркато.

- Људи не воле истину. Битан је интегритет. Данас су на телевизији сви толико савршени, а заправо су празни у глави. Ја то не желим. Не патим да имам дуге ноге и слично - прича Оља која је, када се дотакла интегритета, споменула и свог сина Луку.

Мој син имао је мање од десет година када је стао испред огледала и гледао у своје уши. Жалио се како је клемпав и да га вршњаци у школи због тога задиркују. Рекла сам му: Добро сине, медицина је данас толико узнапредовала  да не би ни осетио операцију, само би се пробудио и не би више био клемпав. Он ми је одговорио: Да, али онда то више не бих био ја. Тиме ме је одушевио и мислим да деца још као мала покажу колико су паметна - сматра новинарка која свој дан конципира тако да у потпуности буде посвећен послу. Утисак недеље заправо је њен живот, али признаје како би под одређеним условима то врло радо мењала.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси