Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Таблоидна пометња
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 05. 2014.

Аутор: Милан Влајчић Извор: Блиц

Таблоидна пометња

Неколико пута сам у разним ТВ емисијама гледао уважене докторе масмедија којима се омакне да им не пада на памет да гледају разне фарме и прочаја, да од новина само на интернету погледају нешто (што није довољно, није потребно бити доктор да би се то схватило).

А онда, све у шеснаест, крену са описима медијске таблоидизације и идиотизације. ОК.

Али, вероватно сте приметили да последњих месеци, на видним местима, против таблоидне баруштине најжешће говоре неки „аутори“ који на „Пинку“ и „Хепију“ управо у блато срозавају ниво разговора, избор гостију (чувени Кристијан, и слични самураји).

Посебно је забавно кад о стању у медијима говоре водитељке с поменутих канала (нисам рекао канализација) које су новинарство обогатиле само визуелним дизајном приближним узорним стриптизетама. Неке од њих имају и своје медијске школе, благо ђацима!

Ових дана сам на ТВ Б92 Инфо пратио један од новијих округлих столова о јадном стању наших медија, са избором гостију, од легендарног Мићуна до претплаћених аналитичара са академским титулама. Све позната имена, медијски могули са шареним биографијама, тешке речи, углавном на нивоу општих места. Али понајмање активних новинарских имена.

Заправо, један је промакао, спортски новинар С. Г. који је унео свеж дах, говорећи са примерима и горким закључцима који нису личили на окружење. Промакао организаторима, следећи пут биће пажљивији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси