Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бранка Прпа сведочи у петак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 05. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Бранка Прпа сведочи у петак

У оквиру истраге убиства новинара Славка Ћурувије у петак ће сведочити његова невенчана супруга, историчарка Бранка Прпа, која је и очевидац те ликвидације.

Прпа ће дати исказ у Тужилаштву за организовани криминал које води истрагу против четворице бивших припадника Државе безбедности - Радомира Марковића, Милана Радоњића, Ратка Ромића и Мирослава Курака, због сумње да су учествовали у убиству Ћурувије.

Истрага се наставља данас и и сутра саслушањима припадника службе чије је саслушање раније било одложено, рекла је за Танјуг бранилац Радоњића и Ромића, адвокат Зора Добричанин Никодиновић. 

Од покретања истраге 13. јануара у овој истрази сведочили су некадашњи шеф ДБ Јовица Станишић, оснивач ЈСО Франко Симатовић, бивши заменик начелника БИА Милорад Брацановић, и бројни функционери и припадници државне безбедности, као и Биљана Пејовић, удовица Луке Пејовића, својевремено повезиваног са убиством Ћурувије. 

Сведочили су сведоци сарадници Дејан Миленковић Багзи и Миладин Сувајџић, као некадашњи чланови земунског клана Милош и Александар Симоновић, а исказ је дала и Ћурувијина ћерка Јелена. 

Радоњић и Ромић су у притвору, Марковић је у затвору у Пожаревцу, а Курак није доступан правосудним органима и за њим је расписана међународна потерница. 

Новинар и власник Дневног телеграфа убијен је на Ускрс, 11. априла 1999, у јеку НАТО бомбардовања СР Југославије. Убиство је извршено око 17 часова у Београду, у Светогорској улици (у то време Иве Лоле Рибара), у пролазу испред броја 35, где су се налазиле просторије маркетинг службе Дневног телеграфа, а на четвртом спрату и стан у коме је Ћурувија живео. 

Убице су у Ћурувију испалиле 17 метака, а затим га "овериле" и једним пуцњем у главу. Са њим је тада била његова невенчана супруга, историчарка Бранка Прпа. На власти у Србији је била коалиција СПС, ЈУЛ и СРС. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси