Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Синдикатима Железница Србије забрањени контакти са медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 05. 2014.

Аутор: С. Босиљчић Извор: Данас

Синдикатима Железница Србије забрањени контакти са медијима

Генерални директор Железница Србије Драгољуб Симоновић недавно је донео наредбу по којој изјаве медијима о пословању овог предузећа могу давати искључиво он или од њега овлашћено лице како би се „обезбедило тачно, истинито, прецизно и објективно информисање јавности посредством средстава информисања“.

Наиме, у документу који је нашој редакцији доставио анонимни извор, стоји да ће „против запосленог који прекрши ову наредбу и на тај начин својим понашањем на раду или у вези са радом нанесе штету или умањи углед, бити покренут поступак за утврђивање одговорности за повреду радне обавезе сходно уговору о раду запосленог“.

Циљ ове наредбе је само да се уреди област комуникације српских железница са медијима. Наше предузеће има око 18.000 запослених и обухвата целокупан железнички саобраћај, али и бројне сегменте друштвеног, економског и привредног живота у читавој земљи. У таквој ситуацији заиста би било пословно неоправдано и са становишта информисања јавности недопустиво да се комуникација са медијима одвија на неорганизован начин, тако што би свако од запослених могао самостално да наступа у средствима информисања изјавио је за Данас генерални директор Железница Србије Драгољуб Симоновић.

Он додаје да је овај документ донет првенствено због „представника синдиката и групе људи који мешетаре, врте плочу у круг, износе неистине, да би се одржали на истом месту и да би упрљали моје и име службе на чијем сам челу“. Представници синдиката који су до недавно радо пристајали да дају изјаве о пословању железница за наш лист, овога пута нису желели да коментаришу наредбу генералног директора која је ступила на снагу, а којом се забрањује било какво обраћање медијима осим у случају да је „запосленог он овластио“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси