Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пинк одржао час Јавном сервису
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 05. 2014.

Аутор: N.N. Извор: Информер

Пинк одржао час Јавном сервису

Телевизија Пинк одржала је час из информативности свим конкурентским националним емитерима, а пре свега Јавном сервису Србије.

Пинк је први препознао величину трагедије која се догађа у Србији и веома брзо организовао 24-часовни програм посвећен искључиво ситуацији са поплавама које су погодиле нашу земљу. 

Њихови водитељи, пре свега Иван Голушин и Тања Рађеновић, били су у студију готово све време са релевантним саговорницима, члановима Владе и стручњацима, а репортери са терена, као што су Филип Чукановић, Гордана Узелац и Младен Мијатовић, из немогућих услова извештавали су са лица места.

С друге стране, РТС је у суботу ујутру емитовао „Шареницу“, као да се ништа не догађа, иако има најразгранатију мрежу дописника по читавој Србији. Тек касније укључили су се у преношење збивања са терена и почели са специјалним емисијама посвећеним катастрофи. Времена да се снађу требало је и онима од којих се то највише очекивало - Б92, који је познат по значају који даје информативном програму, као и телевизији Прва.

- Иако смо комерцијална телевизија која искључиво живи од реклама, сматрали смо нашом дужношћу да извештавамо о овим трагичним непогодама и да допринесемо да Србија поднесе што мање жртве - рекао је за Информер Дарко Поповић, ПР Пинка и саветник за програм Жељка Митровића. 

РТС је још једном показао свој (не)професионализам не одговоривши до закључења броја на једно једноставно питање - због чега, с обзиром на то да су Јавни сервис, нису током целог дана извештавали о колапсу Србије.

Коментари (7)

Остави коментар
пон

26.05.

2014.

Milan [нерегистровани] у 10:02

Potvrđujem stav

svim elementima savremenog pokrivanja događaja -na najbolji našin za "koplje"-nadvisili uljuljkanu privilegovanu "beogradsko-terazijsi TV"i razmažene, po nepotizmu i (s)rodnosti zalutale na JAVNE JASLE

Одговори
чет

22.05.

2014.

anonymousМиле Јаснић. [нерегистровани] у 20:40

пинк одржао час јавном сервису

Ако сам ја коментарисао текст из наслова онако како сам ја ”видео” тај случај, ”Пинк одржао час јавно
м сервису.”, и ако УНС поштује кодекст новинарске етике, требао је с тим мојимт текстом да упозна јавност, јер у њему није било мржње, ни злобе, ни било чега што би закон могао да стави под своју !”шапу”.
У чему је онда проблем? Миле Јаснић.

Одговори
сре

21.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 12:56

nn

Zasto objavljujete tekst pod NN imenom?

Одговори
уто

20.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 08:27

I STB, kao i uvek, extra

Bez namere da se poredi, već da se istakne - STB TV. Ljudi rade svoj posao vrhunski, raspoloživim sredstvima. Kao i uvek. I sve bez agresije i senzacija. Dobar kadar - dobri novinari, dobri voditelji, dobre emisije, najbolje špice na TV. A retko se ko seti da ih pomene. Zato koristim ovu priliku, ne radim u STB i nemam tamo nikog svog.

Одговори
пон

19.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 20:41

kritizeri ili kritičari

A, i one TV koje izveštavaju o aktuelnim dogadjajima, bolje da to i ne čine. Jedna DEMOKRATSKA
TV više juri krivce i lovi greške, nego što izveštava o dogadjajima. Jedna vrla novinarka razgovara sa P- Marićem, pa kaže " Imate Krupanj , imate veliki talas koji preti Beogradu, imate..., imate...
Pa, draga NOVINARKO i ti kao gradjanin ove zemlje IMAŠ TO ISTO ! Ili, možda nemaš ?

Одговори
пон

19.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:19

Баш лош час!

Одсуство коментара показује да је био лош час ТВ Пинк, намењен Јавном сервису.
И каснији ток догађаја то показује.
Господо из медија, немојте се завађати! Имате преча посла.

Одговори
пон

19.05.

2014.

ana [нерегистровани] у 18:06

nerad

pa,šta ih briga,radio ne radio svira ti radio...privatizovati sve,pa da gazda potera te neradnike,a ne ovako kad gazda ne sme i neće da podigne ton,oni se druže ko familija u svim javnim preduzećima,ne zameraju se,a i što bi kad drugi plaća redovno...neme strah od kritike niti od gubitka posla...privatizacija je zakon,gde ne može cele firme,ono može parcijalno

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси