Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Шабић: РРА да отклони дилеме у вези с искључењем програма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2014.

Извор: Танјуг

Шабић: РРА да отклони дилеме у вези с искључењем програма

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић упутио је писмо Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) у коме ју је позвао да званичним саопштењем отклони све дилеме које су због искључења програма кабловских телевизија, а поводом тродневне жалости у Србији, отворене у јавности.


"Препорука РРА, у оквиру њених законских овлашћења могла се односити и убеђен сам, односила се на потребу организовања и емитовања програма који би био у складу са одлуком Владе о проглашењу тродневне жалости у Републици Србији односно с атмосфером жалости због последица трагичних догађаја, а ни у ком случају не на укидање комплетних програма", наводи се у саопштењу Повереника.

Неки оператори су својим корисницима "као објашњење понудили тврдњу да су у складу са инструкцијама добијеним од РРА, обуставили емитовање кабловских програма", наводи се у саопштењу Повереника.

Повереник истиче да за велики број корисника овакво објашњење из много разлога није прихватљиво.
"Не могу да препознају ваљан правни основ за овакав поступак, а што је још важније ни фактичке разлоге који би говорили њему у прилог, будући да сасвим очигледно у великом делу (документарни, едукативни, историјски, информативни...) кабловски програми ни на какав начин нису у супротности с оним што препорука РРА сугерише", наводи се у саопштењу.

Како наводи повереник, многи су у оваквом поступку оператора видели и неоправдано ускраћивање информација и кршење уговорних односа, односно ускраћивање услуга које су уговорене и за које плаћају.
"По мојим сазнањима, потврђеним и у непосредном разговору са неким од чланова Савета РРА, "објашњење" које поменути оператори нуде не одговара истини", наводи се у саопштењу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси