Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почео скрининг о медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2014.

Извор: Танјуг

Почео скрининг о медијима

У Бриселу је данас почео скрининг за још једно поглавље у процесу придруживања, а овај пут главна тема су медији.

Делегацију Београда, која данас са експертима Европске комисије разговара о поглављу 10 (информатичко друштво и медији), предводи Саша Мирковић, помоћник министра за културу и информисање у влади Србије.

У данашњем првом, експланаторном делу скринга струцњаци ЕК представљају гостима из Србије начин на који је ова област регулисана у ЕУ, док ће у билатералном делу који следи српска делегација упознати европске експерте са домаћим медијским законодавством.

Скрининг процес има за циљ да утврди степен усклађености законске регулативе за свако од 35 поглавља преговора о придруживању у земљи кандидату са правилима која важе у ЕУ.

Србија је досад комплетирала оба дела скрининга за осам поглавља, док је процеш у току за још осам, укључујући и данашњи.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

22.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 19:09

Samo vas gledam

Skrininguje me Sasa Mirovic, boze me oprosti. Skriminguje Vucic, ostali na nasem jeziku analiziraju i povremeno podvriskuju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси