Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Крај истраге о убиству Ћурувије у среду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 05. 2014.

Аутор: А.Рокнић Извор: Данас

Крај истраге о убиству Ћурувије у среду

Истрага о убиству новинара и власника Дневног телеграфа - Славка Ћурувије, биће завршена у среду, 4. јуна саслушањем последњег сведока, сазнаје Данас од извора у правосуђу.

Према информацијама нашег листа, наредне седмице ће бити саслушана и преостала два сведока. Прво ће у понедељак 2. јуна у Тужилаштву за организовани криминал бити саслушан као сведок Драган Којадиновић, бивши директор и главни и одговорни уредник Студија Б, у време Ћурувијиног убиства.

Занимљиво је да је Којадиновић изјавио неколико година након Ћурувијиног убиства да „мисли да у полицији знају ко је шта радио и ко је шта одрадио“ и да су неки од колега новинара „били и тајни полицајци и новинари и на неки начин сигурно знају како су наше колеге стрељане и ко их је стрељао“.

После Којадиновића, у истрази ће као последњи сведок у среду, 4. јуна, бити саслушан Душан Михајловић, некадашњи министар полиције у ДОС-овој влади. Први пут од убиства Ћурувије 11. априла 1999. у истрази је пре две седмице сведочила
његова невенчана супруга Бранка Прпа.

Након завршетка истраге која је покренута средином јануара ове године, Тужилаштво за организовани криминал ће одлучивати да ли ће подићи оптужницу или одустати од кривичног гоњења некадашњих функционера Државне безбедности - Радомира Марковића, Милана Радоњића и Ратка Ромића, као и бившег припадника РДБ-а Мирослава Курака, који је осумњичен да је извршио убиство Ћурувије. 

Марковић, Радоњић и Ромић су у притвору, док је Курак у бекству.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси