Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда „Никола Бурзан“ Мирјани Р. Миленковић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2014.

Аутор: Ј. Л. Извор: Данас

Награда „Никола Бурзан“ Мирјани Р. Миленковић

Традиционална редакцијска награда Данаса „Никола Бурзан“, која носи име по једном од оснивача нашег листа и врсном коментатору, ове године је једногласном одлуком жирија додељена новинарки Мирјани Р. Миленковић.

По оцени трочланог жирија (заменик и помоћник главног уредника Здравко Хубер и Никола Томић, те новинарка Јасмина Лукач) Миленковићева је изузетно допринела раду Политичке рубрике и угледу листа у целини.

Дугогодишњи скупштински извештач и један од ретких политичких новинара који јавну сцену прати у дужем континуитету, Миленковићева је одлично покривала теме и догађаје током овогодишње кампање. Подсетимо,   свакодневно скоро два месеца штампан је посебан додатак  „Изборна грозница“, захваљујући коме је у јавности оцењено да је Данас штампани медиј који је најобјективније пратио кампању.

Објективност и професионалност су особине које красе Миленковићеву, као и детаљно и темељно познавање политичких прилика и односа - од парламента до владе, опозиције па све до унутастраначких превирања.

Посебно, жири је високо вредновао и серију политичких интервјуа које је Миленковићева урадила са новинарском храброшћу и неодустајношћу који су ретки у данашање време.

Не остављајући саговорнику простора да избегне одговор својом озбиљном аргументацијом, Миленковићева је успела да јавности прибави продубљену информацију не само о акутелним дешавањима, него и о могућим политичким сукобима и њиховим расплетима.

Мирјана Р. Миленковић рођена је у Алексинцу. Филолошки факултет завршила је у Београду, где је и магистрирала, а новинарством је почела да се бави у кући Политика. Позната је  по свом огромном стажу у извештавању из парламента, где се неретко дешавало да не само младе колеге новинаре него и млађе чланове стручних служби Скупштине информише о појединим процедурама и писаним и неписаним правилима рада парламента. И што је најважније, упркос свем искуству, важним темама и даље приступа са енергијом и посвећеношћу, откривајући читаоцима Данаса политичку сцену Србије у правом светлу.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

09.06.

2014.

M. Karlaš [нерегистровани] у 12:43

čestitka

Iskrene čestitke Mimi povodom nagrade tj priznanja redakcije! Još više bi me obradovalo da je Mima ostala da radi u matičnoj kući. Rukovodstvo Politike medju kojima je bila i LJilja Smajlović su joj onemogućili da svojim radom i talentom zasluži priznanje u Politici.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси