Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Маглаи ненадлежан за проблеме у Радио Суботици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2014.

Извор: РТВ

Маглаи ненадлежан за проблеме у Радио Суботици

Уредништво Радио Суботице на хрватском језику оградило се данас од свих оптужби и напада који су ових дана доспели у јавност из ове медијске куће. Градоначелник Суботице Јене Маглаи поручио је да је решавање проблема у овом градском медију у надлежности Надзорног одбора.

У саопштењу које је у име уредништва на хрватском језику потписала в.д.уредника Ивана Петреканич Сич наводи се да наводе дела редакције на српском језику у Радио Суботици, у којем директора тог радија оптужују за мобинг, чланови редакције на хрватском језику нису потписали јер поједине не могу ни да "потврде, ни да оповргну", јер наведеним догађајима, како се наводи, нису сведочили.

"Од стране директора нисмо били изложени вици, увредама, омаловажавању, који се, међу осталим помињу у саопштењу, те стога не можемо говорити о мобингу. Све нејасноће и неспоразуме настојимо разрешити с њим кроз разговор те нисмо сматрали да се било с чиме треба излазити у јавност", наводи се у саопштењу.

В.д. уредника редакције на хрватском језику додала је и да новинари ове редакције нису реаговали ни на саопштење чланова редакције на мађарском, четворо чланова редакције на српском језику и чланова општег, техничког и маркетинг одељења.

"Сматрамо да оно није ограђивање од претходног саопштења нити је његов деманти, већ је, страхујемо, настало на темељу њихових ранијих међусобних односа. У томе такође не желимо учествовати, нити се сматрамо прозванима", истиче се у саопштењу.

У њему се напомиње и да новинари редакције радио Суботице на хрватском језику, као што су, како се оцењује, до сада имали добре односе са свима, желели би да тако остане и убудуће.

Градоначелник Суботице Јене Маглаи поручио је преко Медија центра у овом граду да је упознат са проблемом на Радио Суботици и да је за његово решавање надлежан Надзорни одбор овог предузећа, које је у власништву Града.

Маглаи, међутим, није желео да коментарише да ли планира да се укључи у његово решавање, као ни да оцени стање медијских слобода у Суботици.

Део редакције Радио Суботице на српском језику, међу којима је и главна уредница, оптужио је вршиоца дужности директора Љубишу Степановића за мобинг над запосленима и претње новинарима.

Редакција програма на мађарском језику оградила се новинарских оптужби за мобинг, а вршилац дужности директора Радио Суботице Љубиша Степановић изјавио је да у наводима седморо његових запослених, који су га оптужили за мобинг, нема аргумената и затражио да му кажу за шта га тачно оптужују.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) осудили су, како су навели, лош однос према уредницима и новинарима Радија Суботице и састали се са представницима Града, након чега је договорено да ће се обавити појединачни састанци и са директором и са новинарима.

На састанку је оцењено и да новинари који су оптужили директора за мобинг не смеју сносити никакве санкције због тога, као и да је решавање овог проблема у интересу свих.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси