Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТК2 “избрисала” КИМ у изборном извештају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2014.

Извор: КИМ радио

РТК2 “избрисала” КИМ у изборном извештају

Приштинска телевизија РТК2 је, извештавајући са парламентарних косовских избора, компјутерски избрисала лого са микрофона екипе РТВ КИМ.

Извештавајући са јучерашњих парламентарних избора на Косову, у прилогу из Грачанице, приштински јавни сервис РТК2 је компјутерски са снимка избрисао лого РТВ КИМ, који се налазио на микрофону новинарске екипе која је снимала изјаве политичара.

Снимак изјаве кандидата за посланика испред листе “Српска” Срђана Поповића, у којем је поред микрофона других телевизијских екипа и микрофон КИМ-а, изманипулисан је тако што је бела коцкица компјутерски  “залепљена” на месту логоа.

Уредник РТВ КИМ Предраг Радоњић је шокиран оваквим односом РТК2 према независним српским медијима.

“Не знам зашто им толико смета КИМ. Ово ме подсећа на начин на који су се тоталитаристички режими односили према неистомишљеницима. Последњи пут сам нешто слично видео у неком документарцу, када су Ђилас, Ранковић и други тадашњи функционери комунистичке партије уклањани са заједничких фотографија са Јосипом Брозом”, каже Радоњић, иначе награђивани књижевик и документариста.

Лоран Руи, медијски експерт и дугогодишњи дописник француских медија са Балкана, се пита "који је разлог овакве интервенције".

“Овакав случај је врло неозбиљан. Ово још нисам срео у својој каријери. То ми изгледа као покушај да јавни сервис избрише независне медије на Косову.”

РТК2, који поводом годишњице рада наводи да покрива више догађаја од осталих српских телевизија, овим жели на силу да “избрише” КИМ као независан медиј, сматра уредништво наше телевизије. Поводом овакве злоупотребе јавног сервиса РТК2 наш медиј ће упутити званичну жалбу Независној медијској комисији, и захтевати реакцију надлежних, а чињеница да су нарочито током изборног процеса медији позвани да објективно информишу грађане - значајно додаје на тежини овој манипулацији јавног сервиса.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси