Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужио новинара због Весића!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2014.

Аутор: М. К. Извор: Ало!

Тужио новинара због Весића!?

Не само што је Милорад Цветановић народни посланик и напредњак, а на основу чије пријаве је новинар РТВ „Младеновац“ Драган Николић приведен на информативни разговор у полицију, већ је још страшније што је реч и о члану скупштинског Одбора за културу и информисање! Очекује се да привођење новинара ускоро буде једна од тема на седници Одбора, чији је управо Цветановић члан.

Николић је приведен на информативни разговор у полицију због пренетог коментара на Фејсбуку, а по пријави Цветановића, који је то наводно учинио у својству грађанина. Новинар РТВ „Младеновац“ недавно је изјавио да је Цветановић поднео пријаву против њега због „наношења штете и кварења угледа високих функционера Српске напредне странке“.

- Нисам једини, ту су још Виолета Јовановић и Аћим Славковић из Сопота, који су учествовали (у расправи) на друштвеној мрежу Фејсбук, на страници „За бољи Младеновац“ - изјавио је недавно Николић.

Он тврди да је приведен зато што је пренео један пасус из текста новинара Александра Бећића са портала „Колумниста“, у којем је критикован градски менаџер Београда Горан Весић, који је недавно изјавио да су грађани који су евакуисани због поплава из Обреновца начинили штету у београдским хотелима од око 100.000 евра. Привођење новинара на информативни разговор у полицију осудила су новинарска удружења у Србији, а јуче и Европска федерација новинара (ЕФЈ).

Произвољно привођење и испитивање професионалног новинара показује погоршање медијских слобода у Србији и све већи политички притисак са којим се суочавају новинари - наводи се у саопштењу ЕФЈ поводом привођења Николића на информативни разговор. На информативном разговору у полицији била је и Виолета Јовановић, јер је тражила да јој Цветановић исплати заостала дуговања, док је на црно радила у његовом локалу.

Једном приликом сам на РТС-у видела снимак Милорада Цветановића, који је говорио о борби против сиве економије. Ја сам радила код њега у пицерији, и написала сам на свом приватном Фејсбук профилу како очекујем да ће у том случају и мени бити исплаћена заостала дуговања - рекла је Виолета за „dnevno.rs“ . Она је, како каже, доживљавала непријатности и претње након што је објавила статус у коме се осврнула на свој рад на црно у кафићу чији је власник поменути Милорад Цветановић:

Инбокс мог профила на Фејсбуку је пун претњи и увреда... Ужаснута сам и уплашена, а поред свега сам и самохрана мајка троје деце. Могу само да кажем да се на мом примеру оповргава свака тврдња садашње власти да репресије и цензуре нема - закључила је резигнирано.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси