Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  О односу власти према медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2014.

Аутор: Братислав Југовић Извор: Данас

О односу власти према медијима

Није проамерички да имате преко 50 одсто подршке грађана. Нисте Европљанин, ако вас грађани воле и ако вам верују. Нисте подобни онима којима дугујете, ако интензивно трагате за решењем како дуг да им вратите. Није европски да полиција хапси „несташне фејсбукаџије“.

Ако иста та полиција покушава да смести аферу премијеровом сину, зашто бисмо тајили размишљање да је пакосно према политици владе бесмислено четрдесетосмочасовно задржавање „фејсбукаџија“? Зашто се омбудсман бави пунолетним клинцима с Фејса а не и малолетним премијеровим сином? Зар премијеров син није угрожен сплеткама полицијске мафије? Ако премијеров син није заштићен, значи да ни Србија није безбедно место за живот. 

Како ћемо тако небезбедни у ЕУ? Ко покуша да се обрачуна с полицијском мафијом биће етикетиран као диктатор, давитељ медијских слобода, па и Супермен са Фејса. Тако да медијским манипулацијама долазимо до закључка да у ЕУ не можемо или због полицијске мафије или због диктатора.

А све то зато што хоћемо Србију економски стабилну, која Западу није источна, а Истоку није западна. Србију у коју инвестиције долазе и из Русије и из Немачке и Италије. Можда неко жели Србију у којој ће највећи инвеститори да дођу из Албаније или можда Колумбије? Или ће такви да скину опасач и да иду у затвор (то је вучићевска Србија) или ће Србија бити затвор (то је друга, пета, седма, али не и наша Србија)

П.С. У време Вучићеве владе подигнута је оптужница против осумњичених за убиство Славка Ћурувије. Толико о односу ове власти према медијима. Тачка!

Аутор је директор Покрета социјалиста

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси