Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Студио Б” наградио најбоље новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2014.

Извор: Политика

„Студио Б” наградио најбоље новинаре

Управа радиодифузног предузећа „Студио Б” наградила је своје новинаре, сниматеље и монтажере који су били ангажовани на извештавању са поплављених подручја, посебно оне који су радили у Обреновцу, београдској општини највише захваћеној последицама катастрофалних поплава.

Овој одлуци претходила је висока оцена коју је дао Надзорни одбор „Студија Б”, којим председава проф. др Миливоје Павловић. У закључку овог тела речено је да су програми „Студија Б” понудили слушаоцима и гледаоцима јавног сервиса престонице благовремене, одговорне и одмерене информације о размерама поплаве, потом, да су се клонили сензационализма и да су пренели аудиторијуму мноштво изворних сведочења грађана и спасилаца с лица места.

Новинари и уредници ове куће имали су све време добру комуникацију с оснивачем и његовим службама, чиме су се показале предности релативно мале и брзе радиотелевизијске станице.

Председник Надзорног одбора, проф. др Миливоје Павловић, рекао је на седници да су репортери „Студија Б“ током ванредне ситуације сачинили драгоцену аудио и видео грађу о тешком периоду у животу главног града и земље у целини; предложио је да се тај материјал пренесе на трајне носаче звука и слике и уступи музејским установама града. „Наша кућа даће значајан допринос складиштењу архивских докумената о овим данима, а биће и сама битан носилац културе сећања на период у коме је исказан висок степен јединства грађана и власти у суочавању с последицама велике природне катастрофе”, рекао је Павловић.

Награђени су: Валентина Миленковић, Тања Комарица, Јелена Глушац и Небојша Ђурђевић. Међу сниматељима, посебно је издвојен допринос: Зорана Вељаноског, Зорана Вујовића, Александра Ђурића, Љубише Живанића, Марка Костића, Мирослава Љепојевића, Миливоја Миличића, Дамјана Пашића, Душка Пашића, Славише Стаменковића и Дејана Шпољића.

Надзорни одбор именовао је Ивану Вучићевић за главног и одговорног уредника РТВ „Студио Б”. Вучићевићева је дугогодишњи новинар ове куће, а после недавног разрешења Александра Тимофејева постављена је и за вршиоца дужности директора „Студија Б”, до окончања конкурса који ће ускоро бити расписан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси