Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тринаест година од убиства новинара Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2014.

Аутор: Р. Х. Извор: Политика

Тринаест година од убиства новинара Пантића

Данас се навршило 13 година од убиства Милана Пантића из Јагодине. Комисија за истраживање убистава новинара са радном групом интензивно ради на откривању мотива, налогодаваца и извршилаца овог убиства. Овај случај је до формирања комисије обрађивало седам радних група иза којих је остало више праваца истраге, могућих починилаца и могућих налогодаваца и до сада се радило на елиминацији странпутица.

 

Утврђено је да приликом обрада ових случајева ни у једном од истраживаних праваца није остварен дубљи продор.

Према саопштењу комисије, нова радна група која ради на овом случају, усредсредила се на истраге око приватизације Цементаре „Нови Поповац” и око пословања „Јагодинске пиваре”. Бројним саслушањима прикупљене су нове чињенице, отворене нове могућности. Још није саслушана једна особа која се сумњичи да је директни извршилац злочина, јер није дошло до задовољавајуће сарадње са полицијом Немачке, где се наведена особа налази под другим идентитетом.

У последњих неколико недеља, пронађени су подаци о комуникацијама у време извршења убиства, што ће сигурно допринети утврђивању кључних чињеница о томе ко су све могући учесници у инспирисању, договарању и самом убиству Милана Пантића. Комисија за истраживање убистава новинара, наводи се у саопштењу, радиће на утврђивању истине о убиствима, без обзира на дужину мандата, све док ови случајеви не буду решени.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси