Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брину нови случајеви кршења слободе медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2014.

Аутор: Т. Спајић Извор: Блиц

Брину нови случајеви кршења слободе медија

Дуња Мијатовић, представница ОЕБС за слободу медија, јуче је за “Блиц” изјавила да њене поруке Влади Србије остају исте и да очекује да се истраже сви случајеви угрожавања слободе медија.

Представница ОЕБС потпуно је игнорисала питање у вези са раније изнетом тврдњом премијера Србије да “ОЕБС лаже” и да чак заједно са другим амбасадорима учествује у притисцима на медије да пишу против њега и његове породице. У одговорима путем мејла Дуња Мијатовић је истакла да ових дана “има нових случајева који се односе на стање слободе медија“.

Прошлог четвртка је новинар РТВ Младеновца Драган Николић позван на информативни разговор због написа на Фејсбуку у којем је наводно вређао и штетио угледу јавних личности. Испитивање новинара због њиховог писања, као и претње тужбама нису прихватљиви. Овај случај заједно са другим примерима указује на забрињавајућ у ситуацију у вези са слободом медија - констатовала је представница ОЕБС.

Она је оценила да ОЕБС очекује да они који стоје иза таквих случајева морају да сносе одговорност, као и да се не смеју хапсити људи због онога што су писали.

Премијер Вучић ме је уверио да је решавање ових питања приоритетна ствар и договорили смо се да се састанемо што је пре могуће - рекла је Мијатовићева и подсетила да је још прошле године било напада на неколико веб-страница и незаконитог уклањања истраживачких чланака

Она је констатовала да већ дуже време “постоји одлична сарадња мог уреда са Владом Србије”, те да њена канцеларија финансијски и политички подржава Комисију за истраживање убиства новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси