Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Курир забрањен на РТВ Пинк!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2014.

Аутор: Е. К. Извор: Курир

Курир забрањен на РТВ Пинк!

Иако најтиражнији, наш лист недељу дана изузет из прелиставања штампе у Јутарњем програму на „ружичастој телевизији“.

Незапамћен притисак

Дневни лист Курир, као најтиражнији лист у земљи већ недељу дана изузет је из прелиставања штампе у оквиру Јутарњег програма на ТВ Пинк. И док од ПР ружичасте телевизије Дарка Поповића данима безуспешно покушавамо да добијемо одговор на питање чијом одлуком је дошло до ове бруталне цензуре,ТВ Пинк је отишао корак даље и у Јутарњи програм доводи саговорнике који без икаквих доказа блате Курир!

Анонимус

Тако је јуче у прелиставању штампе гост био Иштван Каић, сарадник Института за јавну политику, чији је оснивач Владимир Беба Поповић, а који је, без икаквих доказа и крајње неуверљиво блатио Курир.

До јуче готово медијски анониман филозоф Иштван Каић, који је уједно и сарадник Бебиног Института за јавну политику у Подгорици, јуче је себи дао за право да коментарише медијске слободе у Србији. Након што је у Политици имао ауторски текст о цензури у медијима, у Јутарњем програму телевизије Пинк коментарисао је и наводну повезаност медија и полиције. У том контексту изнео је низ неистина о писању Курира. Он је, између осталог, оптужио наш лист да смо смењеном генералу Родољубу Миловићу давали простор за стварање афера које су штетиле Влади.

Врзино коло

- Родољуб Миловић је с премијером Вучићем покушао да ради оно што је Јовица Станишић радио са Ђинђићем, а то је да га путем медија стално обавештава да је у опасности. Због тога су информације из истрага редовно цуриле у Курир. Миловић је те лажне информације намерно пласирао из сопствених интереса, а не да би помогао Влади и премијеру. Напротив, он је желео супротно, а Курир му је служио за манипулацију. Због тога је изгледало да је он близак Влади. Сад кад је Миловић пао, нема таквих информација, а ни манипулација - рекао је Каић.

Асоцијација медија: Дигли глас због удара на нашу кућу 

Угрожавање слободе медија

Управни одбор Асоцијације медија најоштрије протестује због вишедневних хакерских напада на портал дневног листа Курир, који представљају организовано и тенденциозно угрожавање права на информисање.

Према речима представника издавачке куће „Адрија медија Србија“, у питању није обичан хакерски напад, већ много напредније, софистицирано и неконтролисано ометање рада сајта Курира:

- Овакво угрожавање права на рад, према ставу Управног одбора Асоцијације медије, има несагледиве последице по пословање издавачке куће „Адрија медија Србија“ и представља нов пример угрожавања слободе медија. Асоцијација медија инсистира да овај случај буде што пре расветљен и задржава право да, у супротном, о свему обавести Европску асоцијацију новинских издавача, чији је члан.

Управни одбор Асоцијације медија указује на неопходност да заштита садржаја онлајн издања на одговарајући начин буде регулисана изменама постојећих и доношењем нових закона и подзаконских аката.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси