Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Суд у Подгорици забранио одређене бројеве Информера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 06. 2014.

Извор: Танјуг, Нови магазин

Суд у Подгорици забранио одређене бројеве Информера

Основни суд у Подгорици донео је данас решење којим се привремено забрањује дистрибуција Информера и садржаја објављеног у њему у више бројева, до правоснажности одлуке о забрани, саопштила је представница за медије тог суда у Подгорици Ивана Бечић. Против овог решења се може изјавити жалба Апелационом суду Црне Горе у року од 48 сати од достављања преписа решења", напоменула је она.

Информер ЦГ је данима писао о спорном видео снимку који је доводио у везу са извршном директорком Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС) Вањом Ћаловић.

Врховно државно тужилаштво поднело је јуче подгоричком Основном суду предлог да привремено забрани дистрибуцију спорног садржаја објављеног у Информеру, подсећа подгорички портал ЦдМ.

То је предложено јер је оцењено да је Информер кршио зајамчене слободе и права човека и грађанина и угрожавао јавни морал, објављивањем спорних садржаја.

Ћаловић је јуче саопштила да има доказе да је спорни видео снимак, који се тиче њеног приватног живота, о коме је данима писао Информер, монтирао и поставио на интернет директор Института за јавну политику Владимир Беба Поповић. 

Она је оценила и да је МАНС разоткрио бројне неправилности у изборном процесу и да су текстови и снимци освета владајуће партије, ДПС, "макар онолико колико им је фалило да супротно вољи грађана имају апсолутну власт у Подгорици". 

Насупрот томе, Владимир Поповић је истакао да је апсолутна и гротескна лаж да стоји иза снимка који је Информер објавио о директорки МАНС-а. 

"Филм сам видео први пут у јануару ове године, када ми је као и стотини других примаоца, стигао са мени непознате адресе. У договору са мојим адвокатом, предузећу све законом предвиђене мере и процесуирања против ње, због најбезобзирнијих лажи и подвала", нагласио је Поповић.

Реаговала је и ДПС, наводећи да је довођење у везу те партије са "секс скандалом" особе за коју се тврди да је извршна директорка МАНС, непримерено и лажно. 

ДПС је саопштила да су побеђивали и пре и током активне политичке улоге Ћаловић у црногорском друштву "зато што је то демократска одлука грађана, коју је она са својим колегама покушала да искриви разним деструкцијама и кривичним радњама, због којих ће неко морати да одговара".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси