Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Претучен уредник ФоНета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 07. 2014.

Извор: Фонет, Мондо

Претучен уредник ФоНета

Уредник Новинске агенције ФоНет Давор Пашалић (55), у ноћи између среде и четвртка, око 01:00 сат после поноћи, тешко је у два наврата претучен на Новом Београду, у блоковима 22 и 23, недалеко од зграде у којој станује. Пашалића, који се пешице враћао кући, код Војномедицинског центра пресрела су тројица непознатих младића и од њега затражили новац, претећи му да имају пиштољ.

Када је одбио да им да новац, почели су да га туку рукама и ногама и при томе му задали више од 30 удараца.

Док су га тукли, нападачи су викали да је усташа и Хрват. Када су коначно престали да га ударају и потом отишли, Пашалић је устао са земље и кренуо преко аутопута, према згради у којој станује.

Успут су му пришла двојица старијих такође непознатих младића и почели да се распитују о нападу. Један му је дао папирне марамице да обрише крв са лица. Заједно са њим су прешли мост преко аутопута.

На другом крају моста, међутим, поново су га дочекала тројица нападача и опет почели да га туку, уз повике "усташо" и да имају пиштољи, док су се двојица старијих измакли у страну и све то посматрали.

У неком моменту, Пашалић је успео да се удаљи, окрвављен је дошао до стана, пресвукао се, отишао у Ургентни центар, који није био дежуран, па су га послали на Војномедицинску академију (ВМА).

Тамо су му саниране тешке повреде главе, после чега је дао изјаву полицијској патроли која је ту била.

Пашалић је задобио посекотине и подливе по глави, лицу и усној дупљи, поломљена су му два зуба, и има модрице по целом телу.

Новинска агенција ФоНет најоштрије осуђује брутални напад на Пашалића и захтева хитну акцију полиције и тужилаштва, како би нападачи што пре били пронађени и кажњени.

Новинска агенција ФоНет очекује да истрага најхитније утврди и мотиве овог безумног насиља, будући да су нападачи, осим покушаја изнуде новца, Пашалића најгрубље вређали и на националној основи.

Новинска агенција ФоНет позива сведоке да се јаве полицији и пруже потребне информације и тражи ефикасну реакцију правне државе, како би се на улицама Београда и широм Србије коначно стало на пут угрожавању права на живот, насиљу и свим видовима нетолеранције.

Одсуство хитне реакције полиције и правосуђа допринело би ширењу атмосфере страха и несигурности, не само у медијима, него и друштву у целини, и додатно охрабрило потенцијалне нападаче.

Новинска агенција ФоНет упозорава на континуитет претњи и напада на новинаре у Србији, који су годинама, из најразличитијих разлога, изложени бруталном насиљу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси