Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Антонела Риха појачала РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 08. 2009.

Извор: Вечерње новости

Антонела Риха појачала РТС


Изненадни трансфер новинарке телевизије Б-92


Вест која је узбуркала ово топло и, када је реч о телевизијама, скоро учмало лето, стигла је синоћ из Јавног медијског сервиса Србије.

Многоструко награђивана и дугогодишња новинарка телевизије Б92, Антонела Риха, после разговора са главним и одговорним уредником Информативне редакције, Ненадом Ј. Стефановићем и генералним директором ове тв куће, Александром Тијанићем, прешла је на РТС!

Како сазнајемо, већ јој је поверено уређивање и вођење ауторске политичке емисије, а тим поводом Риха је синоћ за „Вечерње новости" рекла:

-За мене је прелазак на РТС, заиста, нови изазов. Мислим да је дошао тренутак да се професионално изразим у другој медијској кући, оној чији се аудиторијум разликује и сигурна сам да ћу моћи то да урадим на професионалнији начин. Имаћу нову ауторску политичку емисију, идеја постоји и тек ћемо је развијати. Наравно, биће то нешто по мојој мери. Прелазак на Јавни медијски сервис је, свакако, искорак у мојој каријери и професионалном развоју. У „Деведесетдвојци" сам стекла име и статус и формирала се као новинар. Сигурна сам да ће и на РТС то да се препозна и да ће то бити нови квалитет за РТС, као што ћу ја од РТС добити нови простор и нову публику.

Ни први човек РТС Александар Тијанић не крије задовољство што је новинарка оваквог калибра сада у "јату" Јавног медијског сервиса.

-Риха представља значајно појачање за нашу ауторску екипу и уклапа се у амбиције и пројекте РТС да, до краја деценије, значајно унапредимо наше професионалне стандарде и сачувамо апсолутну предност у гледаности над конкуренцијом - рекао је Тијанић.

Иначе, Антонела Риха је последње три сезоне са Југославом Ћосићем на тв Б92 уређивала и водила политичку емисију „Полиграф", а на програму РТС гледаћемо је већ од септембра.

К. Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси