Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ракочевић: не кочимо оснивање ТВ на српском
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 08. 2009.

Извор: Данас

Ракочевић: не кочимо оснивање ТВ на српском


Београд - Члан одбора за формирање српског телевизијског канала на Косову Живојин Ракочевић одбацио је јуче наводе из Приштине да српски новинари онемогућавају оснивање тог канала.

„Не постоји ниједан разлог да било шта заустављамо“, рекао је Ракочевић агенцији Бета поводом писања Инфопреса  да отварање телевизије на српском онемогућавају несугласице косовских Срба запослених у медијима око тога ко ће водити ту ТВ.

„Плашим се да је ово подизање прашине како би приштински политичари  покушали да избегну обавезе које је међународна заједница прописала да добијемо  канал на српском“, казао је Ракочевић, који је и члан Савета Републичке  радиодифузне агенције.

„Нико од нас никад није чуо да смо добили фреквенцију и ако је  то истина онда је посао готов, јер је то најважнија ствар у формирању ТВ  која је потребна целој српској заједници“, рекао је Ракочевић и подсетио да су информације веома важне за Србе који већ 10 година живе у гету.

Ракочевић  је подсетио да су недавно све српске ТВ станице које раде у енклавама  нарпавиле заједнички дневник - Космет инфо и додао да је то формат дневника будуће телевизије на српском.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси